Πωλείται (for sale) ο «τάφος» του «ΟΔΥΣΣΕΑ»

➔ Κύριε Διευθυντή,

➔ Πάνε χρόνια, από τότε που βρέθηκε ο μυκηναϊκός τάφος στα τζαννάτα, μια πρωτόγνωρη αντι-σεισμική κατασκευή,  η στερνή κατοικία των ηγητόρων της περιοχής που τονίζει την ενότητα του ελληνικού γεωγραφικού χώρου από την εποχή του Ομήρου.

➔ Η περιοχή του Τάφου ανήκει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση  στην ιδιοκτησία κεφαλλήνων με καταγωγή από την σικελία, που έδωσαν την άδεια να μπουν μέσα οι ερευνητές και υποστήριξαν το έργο τους.

➔ Κάποιοι έπιασαν το οικονομικό διακύβευμα  και πήγαν να οικειοποιηθούν την γη -πέριξ του τάφου- χωρίς μέχρι σήμερα το κράτος να απαλλοτριώσει την υπό τον  τάφο περιοχή εντός της ιδιοκτησίας των «Σισιλιάνων».

➔ Παράλληλα γίνονται  προσπάθειες στο νησί να αναδειχθεί η ομηρική ιστορία, όπως στη Σάμη, με το αξιόλογο πάρκο ιστορικής μνήμης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Οδυσσέας ZOO PARK».

➔ Μήπως έφθασε η ώρα μετά από 30 χρόνια, τα χερουβείμ να κάνουν κάτι και να απαλλοτριωθεί ο χώρος επί του οποίου είναι ο «ΤΑΦΟΣ» και να γίνει ένα μουσείο που να εκτίθενται τα ευρήματα και χώρος συνεδρίων, που θα βοηθήσουν την οικονομική-πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και του νησιού. Πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους: «Ελάτε να τον πάρετε (τον τάφο)».