Πως έγινε η τραγωδία στην Αίγινα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αίγινας από τη νέα ναυτική τραγωδία με δύο νεκρούς ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, όταν πλοίο υδροφόρα συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, ήταν αδέλφια οι δύο επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με πλοίο υδροφόρα, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, σήμερα το πρωί. Ο ένας ήταν 62 ετών και ο δεύτερος 74 ετών και αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους.

Αυτή την ώρα, ο πλοίαρχος του πλοίου – υδροφόρας “Αίγινα” κρατείται στο Λιμεναρχείο του νησιού και έχει συλληφθεί.

Στο πλοίο – υδροφόρο “Αίγινα” επέβαινε εξαμελές πλήρωμα, ενώ ο απόπλους του έχει απαγορευτεί.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα συγκρούστηκε με το αλιευτικό στις 08:10 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες τα δύο σκάφη κινούνταν με πολύ μικρές ταχύτητες.

Το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε απο τη σύγκρουση, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Οι πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό, αναφέρουν ότι το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες που είναι και αδέλφια, φέρεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Ο πλοίαρχος της υδροφόρας προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.

Ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό πιθανότατα οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος, που έγινε το πρωί της Τετάρτης, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Αίγινας που απαγόρευσε και τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα 6 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Για τα πρώτα στοιχεία από την τραγωδία ,μίλησε στο enikos, o δήμαρχος Αίγινας. “Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες”.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αίγινας σημείωσε ότι το σημείο είναι δύσκολο.”Είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ’ αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα”.

Το σημείο της τραγωδίας

Σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων από την παραλία της Σουβάλας στην Αίγινα και κοντά στα νησάκια Λαγουσες, η υδροφόρα συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος, από το οποίο ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο επιβαίνοντες.

Δείτε το σημείο: