Πως κέρδισε ο Μιχαλάτος και γιατί έχασε ο Παρίσης

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Αργοστολίου και την εκτίμηση του για τη νίκη Μιχαλάτου και τα αίτια της ήττας Παρίση στο Δήμο Αργοστολίου κατέγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος συντοπίτης μας Ανδρέας Κωνσταντάτος, στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη στον Ionian Galaxy.

Ο κ. Κωνσταντάτος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε πως οι εκλογές κρίθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, όπου ως δήμαρχος ο κ. Μιχαλάτος είχε το πλεονέκτημα.

Από την πλευρά του ο κ. Παρίσης παρότι ειχε να αντιμετωπίσει τη διάσπαση της παράταξης του και την καθυστερημένη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, είχε ισοροπήσει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το παιγνίδι. Δεν άντεξε όμως στην αντεπίθεση που έκανε ο μηχανισμός του κ. Μιχαλάτου που πήρε και το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων γιατι δεν έχασε ποτέ στην παράσταση νίκης σύμφωνα με τις έρευνες.

Οι Λατίνοι έλεγαν “Μακάριοι οι κατέχοντες” και ο κ. Μιχαλάτος ως δήμαρχος κατείχε τα εργαλεία εκείνα για να πετύχει το στόχο του, που ήταν εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Αντίθετα η στρατηγική του δεύτερου γύρου που υπηρέτησε η παράταξη Παριση δεν πέρασε, αφού ο κ. Μιχαλάτος τα έδωσε όλα για τον πρώτο γύρο με συμμαχίες πέραν των δημοτικών παρατάξεων.

Ο κ. Κωνσταντάτος ευχήθηκε οι επανεκλεγέντες δήμαρχοι, και νέος δήμαρχος Σάμης να εργαστούν όπως υποσχέθηκαν προς όφελος των δημοτών και για το καλό της Κεφαλονιάς, προσθέτοντας πως ο ίδιος θα σταθεί με τις μικρές του δυνάμεις, δίπλα σε όποιες σωστές αποφάσεις λαμβάνονται.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ανέφερε πως αποτέλεσε εξαιρετική τιμή για το νησί μας που το βάζει στο χάρτη του θρησκευτικού τουρισμού.

Πρόκειται, είπε, για ένα πολύ σημαντικό γεγονός και μια μεγάλη επιτυχία της κεφαλονίτικης ομογένειας της Νέας Υόρκης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη Κοκκόση, πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλήνων “ΑΙΝΟΣ” της Νέας Υόρκης, και τον κ. Αθανασάτο, πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης.

(ekefalonia.gr)