«Πόλεμος» Γνήσιου με ΔΕΥΑΚ-Στ. Σπαθή για το χρέος 11 εκατ. Ευρώ προς τη ΔΕΗ

vrisi

Συνεχίζεται ο σάλος για το χρέος των 11 εκατ. Ε της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ, αλλά και ο «πόλεμος» μεταξύ της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» (Αλ. Παρίσης) και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Σταύρου Σπαθή.

  • «Ισχυρή Κεφαλονιά»: Απάντηση στον κ. Σταύρο Σπαθή

“Άρες μάρες κουκουνάρες” από τον κ. Σπαθή, που επιχείρησε να δώσει απάντηση, χωρίς να απαντήσει.

Τα ερωτήματα είναι απλά:

  • Γιατί δεν προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο η ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ρεύματος τη ΔΕΥΑΚ;
  • Γιατί δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το τεράστιο χρέος της διαδημοτικής επιχείρησης;
  • Γιατί περίμενε ενάμιση μήνα μετά το εξώδικο της ΔΕΗ, να το φέρει προς συζήτηση στη ΔΕΥΑΚ;
  • Γιατί μετά τη λήξη της πανδημίας, δεν έστειλε ειδοποιήσεις στους μεγαλοοφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους;
  • Γιατι ο δήμαρχος κ Μιχαλάτος δεν ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης, όταν μαζί με το Βουλευτή κ. Παναγή Καππάτο, επισκέπτονταν το Μαξίμου; Για βεγγέρα πήγαιναν;
  • Ο κ. Σπαθής οφείλει να ενημερώσει τους δημότες, εν όψει και των εκλογών, πως αυξήθηκε το χρέος για όλα τα έτη, αρχής γενομένης από το 2011 που ανέλαβε ως πρώτος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Μιχαλάτος.

Κι ας μην παίζει το θύμα ο κ. Σπαθής. Μόνος του στοχοποιήθηκε από την ανικανότητα του να συγκρατήσει τα χρέη της ΔΕΥΑΚ.

Εκ του Γραφείου Τύπου της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”

  • Ισχυρή Κεφαλονιά

Ο κ. Σπαθής έχει μεγάλο θράσος! Τον προκαλούμε: Βγάλτε άμεσα στη δημοσιότητα πόσα χρώσταγε η ΔΕΥΑΚ σε ηλ. ρεύμα όταν παρέδωσε ο Αλ. Παρίσης. Και πείτε μας, πόσο αυξήσατε το συνολικό χρέος σε 4 χρόνια.

Μάλλον ο κ. Σπαθής δεν έχει καταλάβει ότι μετά την κοινοποίηση στην Εισαγγελία από τη ΔΕΗ για το χρέος των 11 εκατομμυρίων τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Γι’ αυτό προκαλούμε τον κ. Σπαθή:

  • Βγάλτε άμεσα στη δημοσιότητα το χρέος που άφησε η ΔΕΥΑΚ επί Αλέξανδρου Παρίση σε ηλεκτρικό ρεύμα
  • Δημοσιοποιήστε άμεσα το συνολικό χρέος που παραλάβατε από τον κ. Παρίση και που έχει φτάσει σήμερα.
  • Δημοσιοποιήστε άμεσα πόσους λογαριασμούς έχετε σβήσει την τελευταία χρονιά εν όψη εκλογών μέσω ανακλήσεων και πόσους είχε αντίστοιχα η υπηρεσία στα χρόνια του Αλέξανδρου Παρίση

Τέλος, επειδή προσπαθείτε να πείσετε ότι το δεν πληρώνατε τη ΔΕΗ επί 4 χρόνια λόγω οφειλών του κόσμου, στις επόμενες ημέρες ο ίδιος κόσμος θα δει ότι εκεί που θέλατε πληρώνατε και με το παραπάνω… π.χ. ο δικός σας μισθός, τον οποίο τριπλασιάσατε με το που γίνατε Πρόεδρος.

Ισχυρή Κεφαλονιά

  • ΔΕΥΑΚ

Ολοι γνωρίζουν ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ αφορά τη λειτουργία ύδρευσης και αποχέτευσης όλου του νησιού καθώς και ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δημότες, προερχόμενους και από τους τρεις Δήμους. Επιπρόσθετα θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει απόφαση που να έχει καταψηφιστεί από τα μέλη του Δ.Σ.

Είναι αλήθεια ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ οφείλει 11.000.000,00 € από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Ομως πρέπει οι συμπολίτες μας να μάθουν ότι και οι καταναλωτές της οφείλουν 9.000.000,00 € από ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Με μια μικρή έρευνα, θα μπορούσε η ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να διαπιστώσει ότι οι ΔΕΥΑ, σε πανελλήνιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας λόγω της εκτίναξης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του χαμηλού δείκτη εισπραξιμότητας.

Επίσης αν επιθυμεί να γίνουν διακοπές νερού, θα πρέπει να απευθυνθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, που είναι το μόνο αρμόδιο για να λάβει αυτή την απόφαση.

Από τη μεριά μας και εμείς θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ισολογισμό του Δήμου Κεφαλονιάς, με ημερομηνία 31/08/2019, που έχει ψηφισθεί και από την παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, και να συγκρίνουμε τα οικονομικά στοιχεία με αυτά του Δήμου Αργοστολίου.

Θα μπορούσαμε να φέρουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το 1.000.000,00 € που κατέβαλε ο Δήμος Αργοστολίου στο ΙΚΑ από την απασχόληση 12χρονων και 85χρονων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης.

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να έρθει στη δημοσιότητα ο καταλογισμός των 200.000,00 € που επιβλήθηκε στη ΠΕΔΙΝ για μη σύννομα έξοδα ταξιδιών κ.α.

Ομως δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.

Θα πορευθούμε με διάλογο, προτάσεις και σκληρή δουλειά προκειμένου να διαμορφώσουμε το Αργοστόλι του 2028.

Σταύρος Σπάθης

Πρόεδρος ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ


Λαϊκή Συσπείρωση: Λύστε το πρόβλημα του νερού χωρίς χαράτσια


Η Λαϊκή Συσπείρωση σε σχέση με το εξώδικο της ΔΕΗ προς τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το γεγονός που ήλθε στο φως της δημοσιότητας στις 15-9-2023 ότι οι οφειλές της ΔΙΑΔΕΥΑΚ προς την Δ.Ε.Η. ανέρχονται πλέον στο δυσθεώρητο ύψος των 11.000.000 ευρώ!! αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την πολιτική εις βάρος του λαού της Κεφαλονιάς που ασκήθηκε από τις δημοτικές αρχές Αργοστολιου Μιχαλάτου – Ληξουρίου Κατσιβέλη – Σάμης Μονιά, και τις προηγούμενες αυτών σε πλήρη ταύτιση με την κεντρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους, δηλαδή να απειλείται ο λαός με διακοπή νερού, το οποίο θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό, όπως άλλωστε κοινωνικό αγαθό θα έπρεπε να ήταν και η ενέργεια.

Οι παραπάνω δημοτικές αρχές και οι υπόλοιπες δυνάμεις που σήμερα διαμαρτύρονται αποδέχονται την ανταποδοτική λειτουργία της ΔΕΥΑΚ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ – κυβερνήσεων της πλήρους εμπορευματοποίησης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης που έχει αρνητικές συνέπειες για το λαό. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αξιοποιούν την λειψυδρία για να επιβάλουν δυσβάστακτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και άρδευσης και για τις πλημμύρες λένε ότι φταίει ο καιρός. Συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση των σχεδίων των μονοπωλίων που σε ολόκληρη την ΕΕ επιβάλλουν το βάθεμα της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που δεν αφορά μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρότερες ΔΕΥΑ.

Αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης του νερού και της ενέργειας αυτά τα αποτελέσματα έχει, δηλαδή ιδιωτικοοικονομική λειτουργία και χαράτσια για τον λαό. Μεγάλη ευθύνη έχουν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για την προκλητική και σκανδαλώδη ασυλία που απολαμβάνουν διαχρονικά μεγάλες επιχειρήσεις ως προς την πληρωμή των λογαριασμών του νερού με αποτέλεσμα οι οφειλές προς την ΔΙΑΔΕΥΑΚ να έχουν εκτοξευθεί σε 9.000.000 ευρώ!!!

Όσο και να διαμαρτύρονται σήμερα οι άλλες παρατάξεις δεν μπορούν να κρύψουν την ευθύνη που έχουν και οι ίδιοι , αφού δεν θίγουν ούτε κατά διάνοια την αιτία του προβλήματος, πέραν των ευθυνών διαχείρισης που έχουν και οι ίδιοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, χωρίς καμία διακοπή υδροδότησης και χωρίς να επιβληθούν νέα χαράτσια για τον λαό και επίσης καλεί το λαό και με αφορμή το θέμα αυτό να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, και να ενισχυθούν στις επερχόμενες εκλογές 8 Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.