Ράμααα, «Κάτσε φρόνιμα»!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Δημοκράτη Ράμα, ηγέτη του …εν δυνάμει «Μεγάλου Αλβανικού Εθνους». Ηρέμησε! «Κάτσε φρόνιμα». Αλλωστε εχεις το πιο κατάλληλο φάρμακο, για να σου κατευνάσει τα νεύρα! Μας έχεις ζαλίσει κάθε ευαίσθητο όργανο. Εμείς, με την αξιόλογη ιστορία μας, δεν έχουμε τόσο μεγάλες ιδέες. (Λόγω ιμιτασιόν Αριστεράς Κυβέρνησης). Διαθέτουμε όμως άλλα μεγάλα όργανα, τα οποία –αν χρησιμοποιηθούν-, θα σου προξενήσουν, αλλά και στον λαό σου, επικίνδυνες ζημιές, δυσκολοθεράπευτες. Δεν καταλαβαίνεις πως τόχεις παραξηλώσει;

Εσύ, βρε βρωμιάρη, πολιτικέ απατεώνα, κοινωνικέ εγκλήματία, θα καταλάβεις ποτέ τι ζημιές κάνεις κυρίως στην νεολαία; Πόσο θα κρατήσεις; Ολοι οι όμοιοί σου, μεγαλέμποροι ο ένας μετά τον άλλον, είχαν το ίδιο τέλος. Σε κρατάει η ιδέα πως έχεις πλάτες Αμερικανών και Γερμανών που περιμένουν την ώρα να μπεις στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Αλλά σε εκτιμούν και ως παράγοντα Ειρήνης και Ισορροπίας στα Βαλκάνια! Για σκεφθείτε, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, να θέλουν, να αισθάνονται …ευτυχείς με έναν τέτοιο καταστροφέα. Αυτές οι Χώρες –με υποτιθέμενες αρχές-, έτσι πρέπει να ενεργούν για να έχουν την παγκόσμια εκτίμηση;

Κατάντημα μεγάλο!

Αλλά θα είναι άδικο, να μην ασχοληθούμε με τα του οίκου μας! Η κατάσταση είναι άκρως αποκαρδιωτική! Με πολλά ερωτηματικά και θολή προοπτική. Γιατί σ’ όλες τις συνεχείς προσβλητικές προκλήσεις του Ράμα, οι ημέτεροι ηγέτες μένουν απαθείς; Τον θεωρούν ανάξιον απάντησης; Τον γράφουν προσηκόντως ή τον φοβούνται;

Ομως –δυστυχώς-, με το τελευταίο περιστατικό, την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη από την Αλβανική αστυνομία- γιατί ύψωσε ελληνική σημαία στις 28 Οκτωβρίου, έδειξαν δειλίαν, ατολμία και εφάνησαν ανάξιοι της ιστορίας μας- όταν ξέρουν, πως στη Βόρειο Ηπειρο-, υπάρχουν Ελληνες με πολύ μεγάλη καρδιά.

Επίσης κι’ από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, διεπιστώθει αδιαφορία. Εμείς περιμέναμε να φορέσει την στολή της παραλλαγής και να υψώσει τη φωνή του.

Να μου πείτε, αυτός δεν αντέκρουσε στην συμφωνία των Πρεσπών, που δώσαμε τη Μακεδονία στον Σλάβο Σκοπιανό, και με ένα νεκρό Βορειοηπειρώτη θα δώσει …μάχη; Θα αντιδράσει στον …βήχα του Ράμα;

Δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει στο κο κο κο κοοο, να στεκόμαστε στα τέσσερα, κι’ όπως ξέρουμε η συνήθεια είναι δευτέρα φύση; Εχουμε τρία μέτωπα. Αλβανικό. «Μακεδονικό». Τουρκικό (Αιγαίο). Οπως είναι τα πράγματα και όπως προβλέπεται να εξελιχθούν, το χειρότερο ενδεχόμενο είναι να χάσουμε εδάφη! Το καλύτερο του χειροτέρου είναι να καταφύγουμε-αναγκαζομενοι, σε συμβιβασμό και να χάσουμε λιγότερα εδάφη.

Σχέδιο των Αμερικανών -που μας έχουν στο μάτι (ως σύμμαχοι)-, είναι να μας κουτσουρίσουν! Σας φαίνεται αστείο, απίθανο;

Ας ησυχάσουμε, …τουλάχιστον θα διατηρήσουμε …ακέραια την ιστορία μας και ενίοτε θα ακουμπούμε σ’ αυτή!

Εάν η Κυβέρνηση ολοκληρώσει την θητείαν της θα συμπληρώσουμε «τα τρία κακά της μοίρας μας».

Μοναδικό φως στο τούνελ ήταν η Πανελλαδική κινητοποίηση (κατάληψη) της μαθητικής νεολαίας μας για τη Μακεδονία μας. Για φαντασθείτε το! Η νέα γενιά έχει αίμα καθαρό Ελληνικό και ίσως δίνει λύσεις. Ισως μας κόψει το βρόγχο που μας έχουν περάσει στο λαιμό μας.

Υ.Γ.

Οσον αφορά πως οι μαθητικές καταλήψεις υποκινήθηκαν από φασιστικό κόμμα …«αλοίμονο που ξελαμπαδήσαμε».

Οι δηλώσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διερμηνεύονται από …λίαν εντυπωσιακό Εθνικό φρόνιμα και παίρνουν «άριστα».