Ραντεβού με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη σήμερα για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Η δυναμική παρέμβαση των Καμιναράδων για να μην προχωρήσει η ανάπτυξη ανεμογεννητριών στα Κηπούρια, μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα, όπου στις 12.00 έχουν ραντεβού για το καυτό αυτό θέμα ο υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης, η βουλευτής του Νομού μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο εκπρόσωπος των Καμιναράδων για την υπόθεση των ανεμογεννητριών στην Αθήνα κ. Στάθης Τσιβράς και ο πρόεδρος των απανταχού Καμιναράδων κ. Ηλίας Γαλιατσάτος.
Η βουλευτής και οι Καμιναράδες θα θέσουν στον κ. υπουργό τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια, καθώς και ότι οι Καμιναράδες δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι εγκαταστάσεις.
Χθες στο ύψωμα «Μολού» πάνω από τα Κηπούρια υπήρξε νέα μεγάλη κόντρα μεταξύ των Καμιναράδων και των εκπροσώπων της Εταιρείας με τις ανεμογεννήτριες, στους οποίους κατέστησαν σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
O πρόεδρος της Κοινότητας Καμιναράδων απαίτησε από τους εκπρόσωπους της εταιτείας να αποχωρήσουν και αυτός απάντησε ότι οι εγκαταστάσεις είναι νόμιμες και ότι θα καλέσει την Αστυνομία.
Στη νέα κινητοποίηση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Παλικής κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο δ. σύβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο επικεφαλής των ΦΙ.ΚO. κ. Ηλίας Παρίσης κ. ά.

tsivris
Στ. Τσίβρας

H βουλευτής Aφρ. Θεοπεφτάτου

H βουλευτής Aφρ. Θεοπεφτάτου

kaminarades
Από τη χθεσινή κόντρα στα υψώματα της Ιεράς Μονής Κηπουραίων μεταξύ των Καμιναράδων και των εκπροσώπων της Εταιρείας με τις ανεμογεννήτριες (Φωτό inkefalonia)