Ρεκλάμα για τα 2 νησιά μας

Σπ. Γαλιατσάτος

Κατόπιν επίσκεψης της Γερμανίδας δημοσιογράφου κ. Ursula Wiegand, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες Χώρες “ABOVE BEYOND”, δημοσιεύτηκε στο Γερμανικό περιοδικό  “Magazin Forum”, που κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου, τετρασέλιδο αφιέρωμα για τα δύο αυτά νησιά.

Το αφιέρωμα αυτό, μεταφέρει στο αναγνώστη τις μοναδικές εμπειρίες της έγκυρης δημοσιογράφου, πλαισιωμένες από ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου στοιχεία, με επίκεντρο μεν τον “Οδυσσέα” και τον “Απόστολο Παύλο”, αλλά και με σπουδαία άλλα θέματα. Ειδικά με το θέμα του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου, συνομίλησε με τον ιστορικό και γεωγράφο (γνωστό στα νησιά μας) Dr Heinz Warnecke.

Το περιοδικό είναι μεγάλης κυκλοφορίας και απευθύνεται σε κοινό υψηλού κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, και υπάρχει επί πλέον και στους χώρους αναμονής των Ιατρείων στην Γερμανία.

Το ως άνω δημοσίευμα, προστίθεται στα πολυάριθμα δημοσιεύματα των τελευταίων ετών στις Γερμανόφωνες χώρες, τα οποία παράλληλα και με άλλες δράσεις, έχουν συμβάλλει στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης
Τουρισμού και
Νησιωτικής Πολιτικής
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ