Ρουκέτες Ρουχωτά κατά Κατσιβέλη μέσω facebook

B. Ρουχωτάς

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ληξουρίου «Πάλλη-Ληξούρι-Νέα Αρχή» και τέως δήμαρχος Βασίλης Ρουχωτάς, έκανε χθες την ακόλουθη ανάρτηση:

Κρυπτόμενος πίσω από τουλάχιστον μια “περίεργη” απόφαση (ΑΔΑ ΩΗΡ0ΟΡ1Φ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος επιχαίρει και υβρίζει.

Για τον χαρακτηρισμό μας ως “περίεργης” της ως άνω απόφασης, η ανάγνωση της απόφασης με ΑΔΑ ΩΖΕΗΟΡ1Φ-ΒΣΣ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου, μπορεί να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η εναλλακτική μας πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου του έτους 2021 περιείχε την εκπόνηση 12 μελετών και την κατασκευή 2 έργων.

Από τις 12 μελέτες οι κυριότερες ήταν:

 • Το φράγμα Κατωγής
 • Η Λιμνοδεξαμενή στον Λυχνιά
 • Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την αναβάθμιση της Κεντρικής Πλατείας και της παραλιακής λεωφόρου Ληξουρίου και την λειτουργική ενοποίησή τους
 • Μελέτη χωροθέτησης Νέου Λυκείου Ληξουρίου στην θέση Αγ. Αντώνιος

Και τα δύο έργα

 • Ανακατασκευή πεζοδρόμου Πέντε Ηρώων
 • Ανακατασκευή Βρύσης Παλαιάς Αγοράς

Η πρότασή μας ήταν εντός των διατεθειμένων πιστώσεων, ενώ η υλοποίηση της απαιτούσε μόνο την τροποποίηση και επανυποβολή μερικών τεχνικών δελτίων.

Τίποτε περισσότερο.

Οι ως άνω μελέτες είχαν προταθεί στην Δημοτική Αρχή και στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 και είχαν ξανά απορριφθεί από την Δημοτική Αρχή.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου για το έτος 2021, όπως προτάθηκε από τον Δήμαρχο, είναι ακριβώς το ίδιο με το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2020.

Δεν άλλαξε ούτε ένα καρφάκι.

Γιατί από το τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2020 δεν έγινε ούτε ΕΝΑ ΕΡΓΟ.

Και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής δεν περιέχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, αλλά μόνο λιθιές και μπετόν!!!

Και αντί ο Δήμαρχος να δεχθεί τουλάχιστον φέτος να συμπεριλάβει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έστω τις μελέτες που προτείναμε και που αφορούν την ύδρευση του Δήμου, τις απέρριψε και αυτές!

Για όλα αυτά ο Δήμαρχος Ληξουρίου δηλώνει ικανοποιημένος.

Προφανώς, για παράδειγμα είναι ικανοποιημένος, γιατί, ενώ τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2020 όσο και στο Πρόγραμμα 2021 που ψήφισε στις 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, απέρριψε την πρότασή μας για την εκπόνηση των μελετών των Φραγμάτων Κατωγής και Λυχνιά, ενώ στο Δημοτικό συμβούλιο της 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΕΦΕΡΕ και ΨΗΦΙΣΑΜΕ την εκπόνηση αυτών των μελετών!!!

Είκοσι μέρες μετά ο Δήμαρχος άνοιξε τα μάτια του και είδε την αναγκαιότητα εκπόνησης των μελετών, που επί δύο χρόνια απέρριπτε.

Μας χαρακτηρίζει επικίνδυνους, γιατί όπως ισχυρίζεται “παίζουμε με την λειτουργία του Δήμου” και “παίζουμε βρώμικο παιχνίδι για την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση στα έργα και στις πληρωμές”.

Μας βρίζει ο Δήμαρχος ότι καθυστερούμε έργα και δράσεις ενώ ο ίδιος:

 1. Σχεδόν δύο χρόνια από την εκλογή του δεν έχει εκτελέσει ούτε ένα έργο από το Τεχνικό του Πρόγραμμα
 2. Δεν έχει συστήσει ύστερα από ένα χρόνο ούτε την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ που έχει συμβασιοποιήσει από την ΟΧΕ Παλικής, η οποία σημειωτέον μας τελείωσε.
 3. Εδώ και ένα χρόνο δεν έστειλε στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ θεωρημένο τοπογραφικό του οικόπεδου για την κατασκευή νέου Λυκείου όπως απαιτείται (επειδή φυσικά δεν έχει τέτοιο τοπογραφικό!!!).
 4. Που ενώ ξέρει, σχεδόν από την ανάληψη της δημαρχίας του, ότι το υπερφίαλο “master plan” του Λιμένος Ληξουρίου που συντάχθηκε υπό την προσωπική του παρακολούθηση, απερρίφθη μετά πολλών επαίνων, ούτε ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε και δέχεται να συζητήσει με το Δημοτικό του Συμβούλιο την πρόταση που έχουμε καταθέσει.
 5. Επτά χρόνια μετά τους σεισμούς πάρα την μεγάλη δραστηριότητα του, το Θέατρο παραμένει “άδειο κουφάρι.”
 6. Επτά χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχει καν δημοπρατήσει την μελέτη επισκευής του Δημαρχείου Ληξουρίου.
 7. Επτά χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχει τελειώσει την επισκευή του Λυκείου.
 8. Επτά χρόνια μετά τους σεισμούς, δεν έχει αρχίσει την επισκευή του Μαντζαβινατείου, του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης.
 9. Που σε αυτό το περίφημο Ενυδρείο έχει καταφέρει να πνίξει τα ψάρια του.
 10. Που με την φροντίδα του η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε για πρώτη φορά προ ελαχίστων ημερών υπό την μορφή απογευματινού τσαγιού.
 11. Δεν έχει πάρει χαμπάρι μέχρι σήμερα ότι το κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΥ θα το πληρώνουν οι Κεφαλονίτες και δεν θα πληρωθεί από το ΕΣΠΑ (Το έχουμε αναφέρει ξανά αλλά η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως).
 12. Έχει στην “σαλαμούρα” ΤΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που αφορούν έργα στο Ληξούρι.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΩ:

Μπορείς να εξηγήσεις κ. Δήμαρχε στην κοινωνία, πόσο περισσότερο από όσο καθυστερείς, εσύ σε καθυστερούμε;;;

Ειλικρινά μπορείς;;;

Αντί λοιπόν να μας ευχαριστείς, που έστω και λίγο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Δήμο με προτάσεις, μας βρίζεις!

Βρίζε όσο θέλεις! Το συνηθίζεις άλλωστε.

Θυμήσου!!! (Πολιτική Σύφιλη, κύριος Τίποτα, κ.ά)

Δήμαρχε,

Είσαι “γυμνός” και πράξεων και επιχειρημάτων και δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάτι περισσότερο προς αυτό τον σκοπό.

Μια χαρά τα καταφέρνεις!!!

Και η “περίεργη” απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν “φύλλο συκής” για να κρύψει την γύμνια των έργων και των δράσεων της θητείας σου.

Ληξούρι 02 Μαρτίου 2021
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡ. ΡΟΥΧΩΤΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ.: Ξέχασα το στραπάτσο με τα ξύλινα παραπήγματα που ήθελες να προμηθευτείς για το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Μην απαντήσεις επ’αυτού θα το αναλύσω “αυτεπαγγέλτως”.