Ρωσσέτος Λούζης: Τροχαίο ατύχημα στα φανάρια του Πετρία

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες το μεσημέρι στα περίφημα φανάρια του Πετρία. Δύο μικρά αυτοκίνητα ΙΧ. ενεπλάκησαν σε αυτό, ευτυχώς με μικρές μόνο υλικές ζημιές.

Βέβαια δεν είμαι ρεπόρτερ, αλλά αναφέρομαι σε αυτό γιατί σε αυτό το σημείο υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, και το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, αφού περνάω από εκεί τουλάχιστον 4 φορές καθημερινά, και έχω ζήσει πολλά …«παρ’ ολίγον» ατύχηματα και άλλους τόσους καυγάδες.

Δεν μπορώ να κρίνω τους οδηγούς και πόσο προσεκτικά πρέπει να περνάμε από αυτό το έτσι κι αλλοιώς επικίνδυνο σημείο. Αναφέρομαι και επισημένω το πρόβλημα, που υπάρχει από εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες, γιατί τώρα που θα αυξηθούν κατα πολύ τα αυτοκίνητα που περνούν από εκει προς όλες τις κατευθύνσεις της ΒΑ. και Κεντρικής Κεφαλονιάς, θα συμβούν σίγουρα πάρα πολλά μικρά και μεγάλα ατυχήματα.

Το πρόβλημα λοιπόν που υπάρχει είναι ότι ο χρόνος διέλευσης των οχημάτων που έρχονται από τον Κούταβο και το Δράπανο, δεν προβλέπει χρόνο καθυστέρησης μετά την λήξη του, για να δοθεί η εντολή να ανάψουν τα φανάρια για την διέλευση των οχημάτων που έρχονται από τον δρόμο των Ραζάτων. Μόλις δηλαδή σβήσει το πράσινο γι’ αυτούς που έρχονται από Κούταβο και το Δράπανο, και πριν ολοκληρώσουν την δύσκολη ανηφορική στροφή προς Ραζάτα ή να πάνε προς Δράπανο και Αργοστόλι αντίστοιχα, ήδη έχει ανάψει το πράσινο για αυτούς που κατεβαίνουν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωπα τα οχήματα.

Κάνω λοιπόν έκκληση σε κάθε αρμόδιο να ρυθμιστεί το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, πριν συμβούν ατυχήματα και μάλιστα σοβαρά, ειδικά με τόσους επισκέπτες που περιμένουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Εάν δεν τακτοποιηθεί, μετά την δημόσια γνωστοποίηση που κάνω, θα υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και θα αναζητηθούν.

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ