Ρότα για Σάμη σήμερα το φέρι «Α. Κάλβος» εκτός απροόπτου

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι το πρώτο δρομολόγιο της επαναλειτουργίας της ιστορικής γραμμής Ιθάκη-Πάτρα-Σάμη με το φέρι «Ανδρέας Κάλβος», αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία Levante Ferries έκρινε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες επιπλέον μηχανολογικές και τεχνικές ρυθμίσεις, διασφαλίζοντας στο έπακρον, την ασφάλεια επιβατών και πληρώματος, καθώς και την άριστη παροχή υψηλών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του «Ανδρέας Κάλβος» προχθές το βράδυ από την Δραπετσώνα στην Πάτρα, αποτέλεσε ένα ακόμα δοκιμαστικό για το πλοίο, στο οποίο κρίθηκαν απαραίτητες οι παραπάνω ενέργειες της Εταιρείας.

Καπετάνιος στο πλοίο είναι ο Κεφαλονίτης Διονύσης Μπαράκος, ενώ σχεδόν όλο το πλήρωμα είναι Κεφαλονίτες και Θιακοί.

Το πρώτο δρομολόγιο από Πάτρα (13.30 μ.μ.) για Σάμη, εκτός απροόπτου θα γίνει σήμερα, εφόσον ολοκληρωθούν οι τελευταίες «πινελιές» του ελέγχου και το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

■ Να σημειωθεί ότι η εξυπηρέτηση της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα είναι χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με το ποσόν των 5.998 Ευρώ ανά δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των νόμιμων κρατήσεων, έως 31/10/2019.

■ Στο μεταξύ, χθες το πρωϊ το φέρι «Κεφαλονιά», ιδιοκτησίας πλέον της Levante Ferries, μπήκε σε Δεξαμενή στη Δραπετσώνα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής, αναβάθμισης και εξωραϊσμού των εσωτερικών χώρων και αλλαγής χρώματος, αναμορφώνοντας το «Κεφαλονιά» σε ένα ακόμα υπερσύγχρονο πλοίο του κίτρινου στόλου της Εταιρείας.

Στόχος της Levante Ferries είναι και το κίτρινο «Κεφαλονιά», πολύ σύντομα να διασχίζει το Ιόνιο, εξυπηρετώντας τα Νησιά μας.

Ο «Ανδρέας Κάλβος» χθες στο Λιμάνι της Πάτρας
Το “Ανδρέας Κάλβος» κατευόδωσε ο πρόεδρος της Levante Ferries κ. Γιώργος Θεοδόσης και παρέμεινε στον μόλο της Δραπετσώνας μέχρι να το δει να χάνεται στον νυχτερινό ορίζοντα
To σαλόνι του πλοίου παραμένει στα ίδια χρώματα, ενώ έγινε πλήρης αναβάθμισή του και θα παραμείνει έτσι έως την πλήρη ανακαίνισή του με έπιπλα και ταπετσαρίες που θα έρθουν από το εξωτερικό το επόμενο διάστημα
Το μπλέ «Κεφαλονιά» στη Δεξαμενή, όπου σε λίγες μέρες θα έχει γίνει και αυτό κίτρινο, στα χρώματα της Levante Ferries