Ρύθμιση οφειλών στην ΔΕΥΑΚ από έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου

Στ. Σπάθης

Προχθές το πρωϊ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και μειώσεις των προσαυξήσεων των οφειλετών της, σύμφωνα με την χρονική διάρκεια αποπληρωμής και τις δόσεις αποπληρωμής.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, αποφάσισε, εκτός από την παράταση, απαλοιφή των προσαυξήσεων 100%, εάν οι οφειλέτες της Επιχείρησης εξοφλήσουν εφάπαξ όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του και μείωση κατά 80% σε κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή που θα τακτοποιηθεί από 2 έως 48 μηνιαίες άτοκες δόσεις με ελάχιστη δόση το ποσό των είκοσι ευρώ (20,00€).

Η παραπάνω απόφαση έχει ήδη λάβει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τις 12-12-2019 και αποτελεί πάγια δυνατότητα ρύθμισης.

Σύμφωνα με την Απόφαση, εάν χαθούν τρεις δόσεις, αυτομάτως χάνεται και ο διακανονισμός, που σημαίνει ότι ο οφειλέτης θα επιβαρυνθεί από όλες τις προσαυξήσεις στο υπόλοιπο της ληξιπρόθεσμης οφειλής του.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ προέβη στην παραπάνω Απόφαση με δεδομένο τόσο την γενικότερη οικονομική κρίση, η οποία θα είναι ευεργετική, τόσο για την ίδια την Επιχείρηση προκειμένου να εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, αλλά και για τους ίδιους τους οφειλέτες, που τους δίνεται το κίνητρο της απαλλαγής των προσαυξήσεων να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.