Σάλος με την Κερκυραία δήμαρχο

Σάλο προκάλεσε στο νησί των Φαιάκων η παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής στη Θεία Λειτουργία, παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. Λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Από τη μια έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κρίση που απειλεί τις ζωές μας, ζητώντας από τους Κερκυραίους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και από την άλλη αψήφησε όχι μόνο τις συστάσεις αλλά και την ξεκάθαρη απόφαση κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου που για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έκριναν ότι η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας πρέπει να τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία μην υπολογίζοντας στη παρουσία τηλεοπτικής κάμερας

dimarxos1

Όπως θα δείτε στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα. η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αναφέρεται στη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες διότι ” απειλείται η ευημερία τους, ακόμη και οι ζωές τους”.

Στην έκθεση που συνέταξαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το ναό και μπροστά από τις εισόδους προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή συνάθροιση πιστών, ανέφεραν ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πως κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, συγκεκριμένα η δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μεταλληνός Δημήτριος και ο υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φώτης Σκούρτης.

Συνωστισμός μέσα στο ναό από τους πιστούς για μια φωτογραφία ή βίντεο από τη Θεία Λειτουργία

dimarxos2

Παρόντες ήταν ακόμη τα τέσσερα μέλη δυο τηλεοπτικών συνεργείων, τρεις νεωκόροι, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών, τέσσερις ακόμη ιερείς , ο επίτροπος κ. Μπούρας και δυο ακόμη άτομα αγνώστων στοιχείων.

Μάλιστα, όπως θα δείτε και στο σχετικό πλάνο, κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε συνωστισμός καθώς οι παρευρισκόμενοι στο χώρο είχαν καθίσει δίπλα στους ιερείς βιντεοσκοπώντας τη Θεία Λειτουργία με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων σα να βρίσκονται σε εκδρομή.

Για το περιστατικό έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας. Πάντως εισαγγελικοί κύκλοι υπενθύμιζαν με νόημα, ότι η διαδικασία του αυτοφώτου λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Παρέμβαση εισαγγελέα είχε ζητήσει νωρίτερα χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

(protothema.gr)