Σάλος με το Xenia gate! «Εν οίδα, ότι …ουδέν οίδα», λέει ο Σπ. Ματιάτος

Κι ενώ δέκα ημέρες τώρα έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου» για τη μεγάλη αποκάλυψη σε όλο το φάσμα του τοπικού πολιτικού τοπίου λες και όλοι τους «κατάπιαν τη γλώσσα τους», βγαίνει το κεντρικό πρόσωπο του «Xenia Gate» αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, κορυφαίο στέλεχος της Δημοτικής Ηγεσίας και στενός συνεργάτης του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και δηλώνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα: «Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν ασχολούμαι με προεκλογικά τερτίπια»!

Ετσι ακριβώς δήλωσε στον ρ/σ Κόσμος, όπως είδαμε στο inkefalonia.

Και θέλει να τον πιστέψουμε!

Το δεξί χέρι του Παρίση, δεν γνωρίζει τίποτα για …«το φόνο»!

Από το γραφείο του στο Ξενία και από το προσωπικό του fax φεύγει η καταγγελία προς τον Εισαγγελέα (21/12/2012) και δεν …ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε …τίποτα!

Τρείς πρώην Δήμαρχοι, εκ των οποίων ο ένας ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, δύο εν ενεργεία αντιδήμαρχοι συνάδελφοι του Ματιάτου, οι Κεκάτος και Κουρκουμέλης, 17 ακόμη πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και 4 υπάλληλοι της ΔΟΥ, εκ των οποίων ο ένας διευθυντής, κινδυνεύουν με βαριές ποινές, κατηγορούμενοι για απιστία στην Υπηρεσία και ο Ματιάτος …«δεν γνωρίζει τίποτα»! Και θεωρεί από πάνω όλα αυτά …«προεκλογικά τερτίπια», για το ποιος έστειλε το fax από το γραφείο του και τον «κάρφωσε»!

Μάλιστα!

Μέχρι τώρα ξέραμε την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να παράγει το ελάχιστο έργο και ιδιαίτερα στα χωριά, τώρα μαθαίνουμε και για το θράσος της να θεωρεί ηλίθιους τους Κεφαλονίτες!

Κρίμα!

Και μπορεί το Σπύρο Ματιάτο έτσι να τον δασκάλεψαν …κι έτσι να λέει και να το παίζει Κινέζος.

Ο δήμαρχος όμως, ο «Γνήσιος», γιατί δεν λέει τίποτα γι’ όλα αυτά, γιατί δείχνει να κοιμάται τον “ύπνο του δικαίου”;

Γιατί δείχνει να έχει αποδεχθεί μοιρολατρικά …όσα έρχονται;

Γιατί δέχεται να τον ξεφτιλίζουν τόσο απροκάλυπτα;

Γιατί δεν ενδιαφέρεται για την προσωπική του έστω υστεροφημία;

Γιατί δεν απαιτεί από τον κύριο Ματιάτο την παραίτησή του;

Είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να εμπλέκεται στα πολιτικά σκάνδαλα της ψευδώνυμης καταγγελίας ενός οικονομικού σκανδάλου του πρώην Δήμου Λειβαθούς με την εμπλοκή του ονόματος του ιδίου του Δημάρχου (ασχέτως αν «την έχει βγάλει λάδι» μέχρι τώρα τουλάχιστον…) και την παραπομπή δύο αντιδημάρχων και το κεντρικό πρόσωπο και στέλεχός της Σπύρος Ματιάτος με άγνοια πολιτικού κινδύνου να δηλώνει …ανήξερος και να μιλάει υποτιμητικά για «προεκλογικά τερτίπια»;

Είναι δυνατόν ο Σπύρος Ματιάτος με την ευδόκιμη σχεδόν 30χρονη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην αντιλαμβάνεται ότι με τον ανεύθυνο τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ;

Είτε γνωρίζει ποιός χρησιμοποίησε το fax για να καταδώσει την υπόθεση, είτε …είναι ίδιος!

Τρίτη περίπτωση δεν υπάρχει…

Η άγνοια, όπως ισχυρίζεται ο Ματιάτος, είναι αιτία παραιτήσεως. Ομολογία ανικανότητας να ελέγξει τα στοιχειώδη. Το ποιός χρησιμοποιεί τον τεχνικό εξοπλισμό των στελεχών της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα για να καταδώσει ψευδώνυμα στις αρχές ένα οικονομικό σκάνδαλο δεν είναι ήσσονος σημασία ζήτημα κ. Ματιάτε!

Και όσο και να θέλουν ΟΛΟΙ να πέσει πέπλο συγκάλυψης, πρέπει να καταλάβουν ότι οι Κεφαλονίτες «δεν τρώνε πίτουρα». Εκτός από το σκάνδαλο της Λειβαθούς με τα 3,5 εκατομμύρια που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, υπάρχει και το παράπλευρο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, το «Xenia Gate»!

Και αν το πρώτο σκάνδαλο αφορά τους «προηγούμενους», αλλά και μερικώς τους «σημερινούς» με δρομολογημένη την οδό της Δικαιοσύνης και άγνωστες μέχρι να τελεσιδικήσει τις ενοχές, το δεύτερο σκάνδαλο αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ» και η πολιτική τους ενοχή είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ!

Γι’ αυτό και προσπαθούν με την ομερτά …να ξεχαστεί!

Υ.Γ.1: Θεόφιλε Μιχαλάτε, δεν χρειάζεται «να φωνάζεις» με την συνεχιζόμενη ένοχη σιωπή σου μετά από 5,5 χρόνια το ίδιο ένοχης απόκρυψης του «Xenia Gate» ότι είσαι τμήμα του «Βασιλείου της Δανιμαρκίας».

Στο προχθεσινό Δ.Σ. το ομολόγησες ηχηρά …όταν βρήκες λόγια να καταγγείλεις τη Δημοτική Αρχή όχι για το «Xenia Gate», αλλά …(αν είναι δυνατόν) «για την προχειρότητα και την γύμνια της που δεν φρόντισε να ερευνήσει την αρμοδιότητα του Δ.Σ. για τη λήψη απόφασης» για …το μέγα θέμα της παύσης οικοδομικών εργασιών για την θερινή περίοδο!..

Ασφαλώς μας δουλεύεις Μιχαλάτε…