«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο του ΚΤΕΛ με 80.0000Ε!

Αγνωστο μεγάλο χρηματικό ποσό «έκανε φτερά» προχθές τα ξημερώματα από τα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς στο Σταθμό του Κηφισού στην Αθήνα, από τέσσερις διαρρήκτες που «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Κυριακή τα ξημερώματα, περίπου στις 2, τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του ΚΤΕΛ στον Κηφισό, «σήκωσαν» το φορητό χρηματοκιβώτιο και έγιναν …καπνός, με ΙΧ, που εικάζεται ότι ήταν κλεμμένο.

Το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του τοπικού ΚΤΕΛ, δείχνουν ότι οι τέσσερεις διαρρήκτες έσπασαν την πόρτα με τσεκούρια, πήραν στα χέρια το χρηματοκιβώτιο, το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν σαν …κύριοι.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι περαστικός (ίσως σεκιουριτάς) περίπου στις 3 τα ξημερώματα πέρασε μπροστά από το Γραφείο, είδε την σπασμένη πόρτα και ενημέρωσε τηλεφωνικώς υπάλληλο του ΚΤΕΛ.

Ο υπάλληλος μόλις κατέφθασε στον Κηφισό και είδε τι συμβαίνει, κάλεσε την Αστυνομία.

Σύγχυση όμως επικρατεί με το ποσόν που βρισκόταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο, αφού σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις, τα χρήματα που αντιστοιχούν στις εισπράξεις του ΚΤΕΛ, από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο το βράδυ, ανέρχονται περίπου στις 13.000 Ευρώ, ενώ το ποσόν που δηλώθηκε στην Αστυνομία είναι κατά πολύ μεγαλύτερο (ακούστηκε γύρω στις 80.000 Ευρώ), με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιος (ίσως από τους υπαλλήλους), χρησιμοποίησε το χρηματικιβώτιο του ΚΤΕΛ για τη φύλαξη δικών του χρημάτων. Ολα τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα με αστυνομικες πηγές, καταδείχνουν ότι η διάρρηξη ήταν «στοχευμένη» και πιθανότητα οι δράστες ήξεραν το περιεχόμενο του χρηματικιβωτίου, αλλά και τη θέση του.

Για το περιστατικό, έρευνα διεξάγει από τα ξημερώματα της Κυριακής η Ασφάλεια, στην οποία έχει ήδη παραδοθεί το υλικό από κάμερες εντός και εκτός του χώρου των ΚΤΕΛ.