Σήμερα (19/10) αποφασίζει το ΣΑΣ για την πρόταση της Κ. Lines

Από την Kefalonian Lines ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:

Με γνώμονα τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας των νησιών μας, των πολίτων μας αλλά και των επισκεπτών του τόπου μας η KEFALONIAN LINES αναλαμβάνει ένα τεράστιο οικονομικό και επιχειρηματικό ρίσκο, να λύσει ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Μετά από 4 χρόνια ταλαιπωρίας, έχουμε την ευκαιρία ως πολιτεία, ως λαός, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να λειτουργήσουμε ξανά σε ετήσια βάση και όχι περιστασιακά τη γραμμή της Πάτρας – Ιθάκης – Κεφαλονιάς.

Μόνη απαίτηση της εταιρείας μας προκειμένου να αναλάβει το ανωτέρω ρίσκο είναι τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση 2 ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.

Η πρόταση της εταιρείας μας κατατέθηκε σήμερα (χθες) το πρωί εγγράφως στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αναμένουμε την έγκρισή της από το Σ.Α.Σ που συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Ελπίζουμε ότι μικροσυμφέροντα ή άλλου είδους εμπόδια να μην σταθούν απέναντι σε μια πρόταση η οποία αφορά την πατρίδα μας και τα νησιά μας.

Η εταιρεία μας, ευχαριστεί για τη θετική αυτή εξέλιξη τον Δήμαρχο Ιθάκης Δ. Στανίτσα, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σ. Φιαμπόλη, τον Θ. Λιβιτσάνη και τον Θ. Φλωράτο, οι οποίοι με τον πολυετή αγώνα τους επηρέασαν την επαναλειτουργία της γραμμής.

Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Βουλευτή του νομού Α. Θεοπεφτάτου και τον μεγάλο Έλληνα ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΗΟ για την αμέριστη στήριξή τους, που συνέβαλε στη λύση του προβλήματος.

Για την Kefalonian Lines

Σπυρίδων Δ.

Λυκούδης

  •  Εξ’ άλλου ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με χαρά στα νησιά μας ενημερωθήκαμε για την πρόταση της ναυτιλιακής εταιρείας Kefalonian Lines προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία αφορά στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Κεφαλλονιάς – Ιθάκης – Πάτρας.

Δεδομένου ότι η πρόταση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας και λύνει σοβαρότητα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστούμε σε άμεση αποδοχή της από το Υπουργείο σας.

Ο Δήμαρχος

Κεφαλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

  •  Η Ionian Group ανακοίνωσε χθες ότι χαιρετίζει την κίνηση της Kefalonian lines για την επαναλειτουργία της δρομολογιακής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.
  •  Εξ άλλου από την Kefalonian Lines ανακοινώθηκαν χθες βράδι τα εξής:

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την ανακοίνωση της Ionian Group σχετικά με την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης από την Kefalonian Lines.

Θεωρούμε ότι με την ανακοίνωση αυτή η Ionian Group έχει αποδεχτεί τις προυποθέσεις που συνοδεύουν την πρότασή μας στο ΣΥΝΟΛΟ τους.

Αναμένουμε την επιβεβαίωση της θέσης αυτής από την Ionian Group στο αυριανό (σημερινό) Σ.Α.Σ.

Για την Kefalonian Lines

Σπυρίδων Δ. Λυκούδης