Σήμερα (31/10) οι ανακοινώσεις για τα πλοία

Νέα αναβολή πήρε χθες η συζήτηση των ακτοπλοϊκών μας δρομολογίων στο ΣΑΣ, η οποία θα γίνει εκ νέου σήμερα, αφού, ο εκπρόσωπος της Kefalonian Lines και αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, δεν συμφώνησε με τη διαμόρφωση των δρομολογίων για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ (η 3η συνεχόμενη) πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα η Προκήρυξη του Ανοικτού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την σύναψη σύμβασης εκτέλεσης των δρομολογίων στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να χρηματοδοτήσει με πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ, για την περίοδο έως 31/10/2019.

Στο Δημόσιο Διαγωνισμό για τη γραμμή, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής κάθε ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ελληνικές θάλασσες, εφόσον δεν υπάρχει πλέον καμία δέσμευση από το Υπουργείο, σχετικά με το “προβάδισμα” της εταιρείας που εκτελεί μέχρι τώρα δρομολόγια στη γραμμή.

Σήμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις στο ΣΑΣ για τα ακτοπλοϊκά δρώμενα των Νησιών μας και ας ελπίσουμε ότι η Σάμη-Πάτρα δεν θα μείνει “ορφανή” και θα συνεχιστεί ομαλά η εκτέλεση των δρομολογίων της.