Σαν εξομολόγηση

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Oσοι ξεγελιώσαστε και κάπου-κάπου διαβάζετε -χάνοντας περιέργως τον πολύτιμο χρόνο σας-, τ’ απομαζώματα της φαντασίας μου, που τα βάζω με τον σύντροφο Αλέξη πολλάκις και -μεταξύ μας-, του αλλάζω τον Ανανία εκτός από τα πετρέλαια, σίγουρα θα έχετε καταλήξει στην εντύπωση ότι είμαι μισαλλόδοξος, σκληρός, φανατισμένος, ανένδοτος και μοβόρος της Επάρατης.
Εγώ, από την πλευρά μου, ισχυρίζομαι πως δεν έχω αυτές τις ικανότητες. Αν είχα μυαλό αντί να κάμω τις βίλλες μου σε παραθαλάσσια μέρη …που τις δέρνει το κύμα-, γιατί δεν νόμίζω να θέλατε να τις χτίσω στο Καπανδρίτι-, θα μπορούσα να συνεταιριστώ μ’ ένα μεγαλοκτηνοτρόφο, να πάμε στα Σκόπια, να κάνουμε σύγχρονα ποιμνιοστάσια και να φέρνουμε τ’ αρνάκια στη χώρα μας, να τα ελληνοποιούμε!

Γιατί μόνο τους αλλοδαπούς, τους λαθρομετανάστες θα ελληνοποιύμε; Αυτά τα ζωντανά, τα υποδεέστερα στο βασίλειο πρέπει να τυγχάνουν ξεχωριστής εκτίμησης και αγάπης. Μην ξεχνούμε πως απ’ αυτά τρέφονται και μεγαλουργούν οι Πολιτικοί μας. Ας πούμε, ο Φίλης, ο Κατρούγκαλος, ο Σπίρτζης και τα λοιπά δίποδα της Λεγεώνος των Συριζανέλ! Σαν επί πλέον προσφορά σ’ αυτούς τους κυρίους θα ήταν μία μονάδα παραγωγής στρουθοκαμήλων. Ωραίο  το κρέας τους, λίγο ακριβό, αλλά θα είναι η προτίμηση τουλάχιστον των εκάστοτε Πρωθυπουργών μας! Και θα απασχολούσαμε πολύ κόσμο. Αυτή είναι ιδέα. Αλλά χρεάζεται τόλμη!
Η Ελλάδα πλέον, μετά τις πολύχρονες διαπραγματεύσεις, το 3ο μνημόνιο, τις φορολογικές τομές που επέφερε η Κυβέρνησή μας, στην επόμενη πληθυσμιακή απογραφή (ανθρώπων), θα έχει: Εντός Ελλάδος 3.500.000 γνήσιους Ελληνες και 4.250.000 αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες. 346.000 θα πάνε βοηθοί πιατάδες στην Τουρκία. 944.000 σε οικοδομικές εργασίες στην Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία. Στην Αυστρία 36.000 για δουλειές ποδαριού και ως τραγουδιστάδες. 43.500 στην προσωπική φρουρά Αξιωματούχων του Δ’. Στην βόρεια Ευρώπη 77.000 για σπουδές. Oι υπόλοιποι μέχρι τα …11.000.000 θα έχουν αποδημήσει προς Κύριον -μέσω Αγιου Πέτρου-, περνώντας τα διόδια χωρίς κανείς τους να πληρώσει εισιτήριο.
Με την συγκυβέρνηση Ν.Δ. -ΠΑΣOΚ, είχαμε πεντήκοντα  τύραννους (γομάρια Υπουργούς-Υφυπουργούς), που «τυραννίζανε» τους Ελληνες! Τσου κάμανε επιβάτες του «Τιτανικού».
Σήμερα, με τους Εθνομάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εχουμε τεσσαράκοντα και πέντε (μεγάλη οικονομία). Αφήνω τα υπόλοιπα να τα πούμε μετά τη λήξη της «τετραετίας» της δια πρώτην φοράν Αριστεράς…;
Τώρα, όταν έρτει η ώρα τους κι αυτονώνε, να τελευτήσουν, ομοία δι’ όλους πλαζ εν τοις μνημείοις αυτών στηθήσεται υπό των επιγενομένων τιμώσα αυτοίς χρυσοίς γράμματι. «Ευθάδε κείτε ο …εκ, τη …. όστις -συν τοις άλλοις- την Χώραν σέσωκεν εκ του λιμού, της του 3ου Μνημονίου δουλείας. Αιωνία αυτού η μνήμη. Σύμπας ο ελληνικός Λαός». Τοιουτοτρόπως θα αποφευχθεί η περίπτωση παρανόησης ό,τι απωλέσθησαν εκ του σεισμού, ναυαγίου, πυρκαϊάς, ληστείας, κατακλυσμού, καρδιαγγειακού νοσήματος ή τσιμπήματος από κώνωπα της Δυτικής όχθης του Νείλου!

Υ.Γ.:
• Τι μπορεί να δημιουργήσει η νοσηρή φαντασία! Το φαντάζεστε;
• Γιατί ο πρωθυπουργός μας δεν πήρε μαζί του τον «Κινέζο» μας στην Κίνα;