Σα να “βυθιζόμαστε” Θεόφιλε…

Δεν φαίνεται να «το ΄χει» ο Θεόφιλος με τα λιμάνια.. Ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με ευχέρεια ενός ταμείου με μετρητά που ξεπερνάει το εκατομμύριο , θα μπορούσε να είχε κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις στα λιμάνια του νησιού κυρίως όσο αφορά την ασφάλεια επιβατών, πληρωμάτων και πλοίων.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται «κοινός νους» για να διορθώσεις μια ζημιά .

Πριν λίγες μέρες είχαμε το ιπτάμενο στέγαστρο στα Ληξουριώτικα για το οποίο πανελληνίως δηλώθηκε ότι “πριν 25 μέρες είχε επισκευαστεί”. Τότε να ελεγχθεί αυτός ΄που το επισκεύασε.. Απόφαση πάντως επισκευής στεγάστρου δεν έχει βρεθεί..

Στα λιμάνι η κοινή λογική λέει ότι τα στέγαστρα πρέπει να είναι ανοικτά ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί και να μην εγκλωβίζεται.  Λεπτομέρειες θα πείτε .. Ποιος να ασχοληθεί..

Το γουλόστρωτο στην παραλιακή του Αργοστολίου σε ορισμένα σημεία κυριολεκτικά βρωμάει.. Η απλή λογική λέει ότι με ένα πιεστικό με απολυμαντικό φάρμακο το λιμάνι θα γινόταν λαμπίκο. Τελικά το καθάρισε η χθεσινή βροχή, αλλά τα θέματα της απολύμανσης παραμένουν λογω των γλάρων.

Το λιμάνι που δένουν τα κρουαζιερόπλοια που έπρεπε να είναι το καμάρι των λιμανιών μας , η βιτρίνα της τουριστικής Κεφαλονιάς, ποροπιάνεται με λαδομπογιές και εθελοντικούς καθαρισμούς των … κήπων του.  Ουδέποτε και από κανέναν  έχει γίνει αναβάθμιση των υποδομών του..  Οι συνέπειες της θάλασσας και της αδιαφορίας επικίνδυνες..

Για δείτε το «κουκλί» του Θεόφιλου τι υποδομές και τι ασφάλεια προσφέρει στα πλοία με τους χιλιάδες επιβάτες και πλήρωμα..

Η πλωτή δέστρα έχει μπατάρει .. Είναι εικόνα αυτή να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στον καπετάνιο που θα δέσει;

Σκουριασμένοι οι προστατευτικοί προσκρουστηρες των πλοίων

Με φθαρμένα λάστιχα αυτοκινήτων προσπαθουν να καλύψουν το σημείο των προσκρουστηρων που δεν υπαρχει το ελαστικό υλικό προστασίας .

Αυτοί είναι οι πιστοποιημένοι προσκρουστήρες λιμανιών

Οταν θα πάτε στις εκθέσεις κρουαζιέρας για να διαφημίσετε το λιμάνι του Αργοστολίου θα πρέπει να έχετε μαζί σας σχέδια, πιστοποιήσεις και φωτογραφίες απο τις υποδομές του που εξασφαλίζουν ασφάλεια στα κρουαζιερόπλοια.  Για αυτό φροντίστε πρώτα την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού και μετά πάτε Μαϊάμι….

(kefaloniapress.gr)