Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα: Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους τα ξημερώματα. Ζημιές στα σπίτια, ξεκίνησαν οι έλεγχοι (Photos & Video)

Ζημιές σε οικίες στην Πρέβεζα προκλήθηκαν μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 4.26 τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πρέβεζας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την σχεδόν την Ήπειρο, ενώ στην Πρέβεζα οι κάτοικοι της πόλης βρήκαν στους δρόμους.

Μάλιστα παρουσιάστηκε και βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές η οποία αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύουμε είναι του Σήφη Τσεγγελίδη και είναι από διαμέρισμα σε πολυκατοικία στην περιοχή του γηπέδου:

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο από το πρωί τέσσερα συνεργεία μηχανικών του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψίες σε σχολεία αλλά και σε οικίες που σημειώθηκαν ζημιές.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές αλλά και με  σεισμολόγους προκειμένου να  ενημερωθεί για το φαινόμενο υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν προληπτικά έλεγχοι σε όλα τα σχολεία.

Ο κ. Μπαϊλης συστήνει ψυχραιμία τονίζοντας ότι  οι υπηρεσίες βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα.

Τα τηλέφωνα που μπορούν  να επικοινωνούν οι Δημότες για  να δηλώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα  είναι, το  2682360600  και  6944842969 (αντιδ.τεχνικών υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος).

(pamepreveza.gr

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου)