Σεμινάριο με τον καλύτερο χορογράφο της Ιταλίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τη σχολή χορού Art & Style Dance Studio της Ολγας Γαλιατσάτου το διήμερο σεμινάριο σύγχρονου και μοντέρνου χορού με το βραβευμένο ως καλύτερο χορογράφο της Ιταλίας για το 2017 και διεθνή κριτή σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Χορού στα αντίστοιχα είδη κ. Λόντι.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γήπεδο Αργοστολίου και συμμετείχε ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών της σχολής της κ. Γαλιατσάτου από 6 έως 17 ετών, οι οποίοι αποκόμισαν πολλές γνώσεις αλλά παράλληλα χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν πολύ και οι δύο πλευρές.

O κ. Λόντι βρέθηκε στο νησί μας έπειτα από πρόσκληση της κ. Γαλιατσάτου με την οποία συνεργάζεται στην ευρωπαική εταιρεία χορογράφων ermitage.

Διεθνής χορογράφος κ. Λόντι

Εχει επιμεληθεί χορογραφία για ονόματα όπως η Luciana Savignano και ο Marco Pierin και έχει συνεργαστεί με προσωπικότητες όπως οι William Forsythe, Mark Morris, Lindsay Kemp, Micha Van Hoecke, Carla Fracci, Vladimir Vassiliev, Carolyn Carlson, Vladimir Derevianko, Ekaterina Maximova, Susanne Linke. Γεννήθηκε στη Ρώμη το 1964. Χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ και εκδηλώσεις και διευθυντής του Φεστιβάλ Χορού Πεσκάρα με το οποίο παρουσιάζει όλα τα έργα του χορού θεάτρου και σύγχρονου χορού. Το ύφος του χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό κέντρο τέχνης και μια μεγάλη προσοχή στη χειρονομία που παραμένει καθαρή και απλή.

Η χορογραφία του είναι ρεπερτόριο στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Χιλή, τη Βουλγαρία, τη Σκωτία και το Μεξικό. Από το 2013 είναι σκηνοθέτης και χορογράφος της Βουλγαρικής Εθνικής Εταιρείας Σύγχρονης Χορού.

Ως χορευτής ο ίδιος έχει υπάρξει στο χορευτικό δυναμικό του διάσημου τραγουδιστή David Bowie. Τέλος ως χορογράφος ακόμη έχει χορογραφήσει την τελετή έναρξης παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνο το 2006.