Σε απολογία ο καθηγητής Ακης Τσελέντης για τις δηλώσεις σχετικά με το σεισμό της Λέσβου

Την κλήτευσή του από την Εισαγγελία για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το σεισμό της Λέσβου, γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης επιτίθεται παράλληλα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «φαίνεται η “αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ και του Σπίρτζη υπηρετούν τη Δημοκρατία φιμώνοντας ελεύθερες επιστημονικές φωνές και τρομοκρατώντας».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσελέντης αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Μόλις προσγειώθηκα Νέο Δελχί και ενημερώθηκα από τη γραμματέα μου ότι καλούμαι από την Εισαγγελέα για δηλώσεις για το σεισμό Λέσβου. Φαίνεται η “αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ και του Σπρίτζη υπηρετούν τη Δημοκρατία φιμώνοντας ελεύθερες επιστημονικές φωνές και τρομοκρατώντας (αυτούς που ψαρρώνουν βέβαια όχι εμένα).

Ακόμα είναι νωπές οι υποτιμητικές δηλώσεις του Σπρίτζη στη Λέσβο σχετικά με τι σεισμολογική κοινότητα. Ας έλθει στο Γεωδυναμικό να δει πως με νύχια και με δόντια κρατάμε τη βάρδια ζωντανή επι 24ωρου βάσης. Ας έλθει να μας πει γιατί τις 30.000 που μου υποσχέθηκε πριν κοντά ένα χρόνο για να πληρώνουμε τη βάρδια ακόμα δε τις πήραμε. Πληροφορήθηκα επίσης ότι έλαβε κλίση και ο Μάκης ο Χουλιάρας.

Δεν κοιτάνε τα χάλια τους που οι σεισμοπαθείς από το Ληξούρι ακόμα περιμένουν τα επιδόματα, οι της Λέσβου κοιμούνται στις εκκλησίες, τα δημόσια κτίρια είναι χωρίς έλεγχο, πολλά σχολεία μας είναι χωρίς έλεγχο στατικότητας και τοσα άλλα.

Αν θέλουν κυβερνητικούς σεισμολόγους σπογκοκολάριους να ψάξουν αλλού».