Σε δημόσιο διάλογο της Δευτέρας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πετρελαίων

Θ. Γαλιατσάτος

Την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Ιονίων Νήσων συγκαλεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν το θέμα «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (στις αίθουσες διεξαγωγής των συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων ανά Π.Ε.), στις 12 το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί ημερίδα ενημέρωσης για το θέμα, που θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, σήμερα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική συνάντηση και στην Κεφαλονιά, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το θέμα.

Η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών γίνονται σε υλοποίηση της εισήγησης του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία υπερψηφίστηκε από το Σώμα, προκειμένου πριν ψηφιστεί ή όχι η Σ.Μ.Π.Ε. για τους υδρογονάνθρακες να έχουν επιλυθεί όλες τυχόν οι απορίες και να έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το θέμα.