Σε «επιφυλακή» η Μονάδα Νεφρού του Νομαρχιακού Νοσοκομείου

Σε «επιφυλακή» τέθηκε από προχθές η Μονάδα Νεφρού του Νοσοκομείου μας, μετά την θετική διάγνωση της 72χρονης ασθενούς της Μονάδας στον κορονοϊό, η οποία νοσηλεύεται ήδη στην Κλινική Covid.

Στη Μονάδα Νεφρού, αμέσως μόλις διεγνώσθη η 72χρονη θετική, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε απολύμανση.

Σήμερα οι συνεδρίες των ασθενών της Μονάδας Νεφρού θα γίνουν σε μικρές ομάδες, ενώ όσοι ασθενείς είχαν επαφή με την 72χρονη θα υποβληθούν σε τεστ.

Στο μεταξύ, χθες δεν διεγνώσθηκε κανένα νέο κρούσμα της νόσου στα νησιά μας, ενώ στο Νοσοκομείο παραμένουν νοσηλευόμενοι εννέα ασθενείς covid.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πλήθυσμού σε Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη και Ιθάκη.

Συγχαρητήρια στο Κέντρο Υγείας Σάμης

Από αναγνώστρια της εφημερίδας μας, απεστάλλει το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα για το Κέντρο Υγείας Σάμης, σχετικά με την διεξαγωγή των εμβολιασμών:

Θέμα: Εμβολιασμοί κοινού στο Κέντρο Υγείας Σάμης για την νόσο Covid 19.

Στο Κέντρο Υγείας από τις 17 Φεβρουαρίου 2021 έχουν ξεκινήσει και διενεργούνται οι εμβολιασμοί για την νόσο Covid 19 που αφορούν τις ηλικίες 60-64.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Σάμης, πάρα τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει (έλλειψη ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού προσωπικού, διοικητικού προσωπικού, καθαριότητας), έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (από τις 17/2/2021 μέχρι 3/3/2021), 620 εμβολιασμούς, οι οποίοι αποτελούν ρεκόρ!!

Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στον Επιστημονικά Υπεύθυνο Ιατρό κύριο Ευάγγελο Μαρούλη, Υπεύθυνο Ιατρό και Συντονιστή εμβολιαστικού κέντρου, κύριο Στράτο Σιφνάκη, καθώς και σε όλη την ομάδα-προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σάμης για την προσπάθειά τους, η όποια έχει απώτερο σκοπό την ταχύτερη ολοκλήρωση του εμβολιασμού στον πληθυσμό του νησιού μας.