Σε καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σε καραντίνα έχει τεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος, καθώς υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε συνοδικό Ιεράρχη. 

Μετά τις τριήμερες εργασίες της ΔΙΣ την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε και γεύμα στο τέλος των εργασιών της Συνόδου παρουσία Ιεραρχών και λαϊκών, όπου πιθανολογείται να έγινε η διασπορά του ιού. Οι εργασίες της Συνόδου έληξαν πριν από επτά ημέρες.

Συγκεκριμένα σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και τα μέλη τα Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Ιερώνυμος, και τα μέλη της Συνόδου υποβλήθηκαν σε rapid test και μοριακά τεστ τα οποία έδειξαν σε πρώτη φάση ότι μόνο ένας Ιεράρχης είναι θετικός και για το λόγο αυτό, όπως έλεγαν πηγές από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών τήρησαν προληπτικά όλα τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος βρίσκεται στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το επόμενο βήμα είναι να επαναλάβει τα τεστ, όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διά ζώσης και όχι διαδικτυακά, Τετάρτη έως Παρασκευή. Πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις θετικούς Ιεράρχες. Ακολούθησε πάντως απολύμανση στο Συνοδικό Μέγαρο, μετά τις πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου ακολούθησε και γεύμα στο Συνοδικό Μέγαρο, με την παρουσία Ιεραρχών και εκκλησιαστικών παραγόντων. Όπως ξεκαθαρίζεται δεν έγινε κάποια κοινή λειτουργία, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των συνεδριάσεων της ΔΙΣ, οπότε η μετάδοση του ιού πιθανότατα να έγινε στο γεύμα.

Θυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα.