Σε καραντίνα ο Δεσπότης λόγω κορονοϊού στον ιερέα. Θα κάνει τεστ Covid

O Mητροπολίτης κ. Δημήτριος

Σε καραντίνα έχει θέσει τον εαυτό του ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος λόγω του θετικού κρούσματος κορονοϊού που αφορά ιερέα της Μητρόπολης.

Ο ιερέας που βρέθηκε, όπως γράψαμε χθες, θετικός στη νόσο του κορονοϊού, μετά την επιστροφή του από το Αγιο Ορος, είχε έρθει σε επαφή με τον Μητροπολίτη μας, αλλά και με άλλους ιερείς, καθώς και με το περιβάλλον της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου.

Ο κ. Δημήτριος, όπως είπε χθες στον «Η», έκρινε αναγκαίο, για προληπτικούς λόγους να τεθεί ο ίδιος, καθώς επίσης ιερείς, εργαζόμενοι στη Μητρόπολη, καθώς και οι καλόγριες στη Μονή του Αγίου σε κατ’ οίκον περιορισμό, για τον απαραίτητο χρόνο σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ θα γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς.

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως για αυτό το διάστημα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αναμένεται μετά το πέρας των επτά ημερών από την επαφή που είχαν όλοι με τον ιερέα-κρούσμα, να κάνουν τέστ COVID-19.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού είχαμε προχθές στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Πρόκειται για 64χρονο συμπατριώτη μας, ο οποίος επέστρεψε από την Αθήνα που είχε μετέβη για λόγους υγείας και είχε επισκεφθεί Νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Νωρίς προχθές το μεσημέρι ο 64χρονος πήγε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19, όπου οι γιατροί του πήραν δείγμα για τεστ και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Ο 64χρονος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας του από γιατρούς.

  • ΕΠΕΙΓΟΝ. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.384 νέα κρούσματα και 41 νέους θανάτους, ενώ 263 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στις ΜΕΘ λόγω του θανατηφόρου ιού.