Σε λίγες μέρες θα πίνουμε καθαρό νερό από τις βρύσες μας

Με τις νότες της συναυλίας του Δημήτρη Μπάση «ντύθηκε» σήμερα η ιστορική μέρα των εγκαινίων του νέου εργοστάσιου επεξεργασίας του νερού στο Αργοστόλι σε εκδήλωση, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» και συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τη ρίψη βεγγαλικών από το Δημαρχιακό Μέγαρο και συνεχίστηκε στο Θέατρο, όπου στην «Αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου» είχαν στηθεί ζωγραφιές που απεικόνιζαν την αξία του νερού, από παιδιά Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, ενώ πολύς κόσμος παρακολούθησε την εντυπωσιακή φιέστα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε βίντεο για την σημαντικότητα του νερού, ενώ στην συνέχεια τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης ξεκίνησε τη συναυλία του λέγοντας ότι νιώθει μεγάλη τιμή που παραβρέθηκε στο νησί μας για τρίτη φορά φέτος και ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο έργο πνοής όσο αυτό του εργοστασίου νερού και συνέχισε με γνωστές επιτυχίες τόσο δικές του όσο και γνωστών τραγουδιστών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όπου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό: «Αγαπημένοι μου Αργοστολιώτες, αγαπημένοι μου Κεφαλονίτες, σήμερα με μεγάλη περηφάνια παραδίδουμε στην πόλη μας το σημαντικότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών. Το εργοστάσιο νερού. Μέσα σε αυτά τα πολύ σημαντικά χρόνια, αντικαταστήθηκε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου. 33.000 μέτρα καινούριων σωληνώσεων οι οποίοι όχι μόνο τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων, αλλά μας επιτρέπουν να παραδώσουμε σήμερα το σημαντικότερο έργο υποδομής των τελευταίων 30 ετών. Σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Αργοστολίου θα μπορούν να πίνουν καθαρό νερό από τη βρύση τους.

Το μεγαλύτερο εργοστάστιο επεξεργασίας νερού στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα στο Αργοστόλι. Η καθημερινότητά μας και το μέλλον των παιδιών μας αλλάζει οριστικά προς το καλύτερο…  

Αυτό το έργο είναι ένα δώρο από εμάς για τα παιδιά μας… Δεν θέλω να σας κουράσω με λεπτομέρειες. Σήμερα είναι μέρα γιορτής και θέλω πραγματικά να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή τη μέρα.

Θέλω πραγματικά τη σημερινή ημέρα να τη θυμόμαστε όλοι ως μία μέρα που άλλαξε την αγαπημένη μας πόλη.

Στη συνέχεια  οι πλέον αρμόδιοι θα μιλήσουν για αυτό το έργο πνοής και θα σας παρουσιάσουν τα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας και την ευημερία μας.

Αγαπημένοι μου φίλοι, το 2014 κοιτάξαμε στα μάτια τους κατοίκους του Αργοστολίου, της πρωτεύουσάς μας, και τους είπαμε ότι το 2019 θα έχουν μία καινούρια πόλη. Μία σύγχρονη Ευρωπαική πρωτεύουσα όπως αξίζει στους Αργοστολιώτες.

Δεχθήκαμε κριτική, γιατί ρίξαμε το βάρος μας στο Αργοστόλι. Άδικη κριτική, αφού το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα ΟΛΗΣ της Κεφαλονιάς.

Αλλά προχωρήσαμε. Προχωρήσαμε και τα καταφέραμε.

Μέσα σε 5 χρόνια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με μειωμένους οικονομικούς πόρους καταφέραμε και κάναμε την υπόσχεσή μας στους Αργοστολιώτες πραγματικότητα.

Η επιμονή μας, η θέλησή μας και το πείσμα μας, μαζί με τη δύναμη που μας δίνετε καθημερινά, μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα που σας υποσχεθήκαμε.

Έργα δύσκολα, στα οποία δεν είχαμε μόνο να παλέψουμε με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δεκάδες καταγγελίες από κύκλους του νησιού οι οποίοι μπροστά στο πολιτικό όφελος δεν δίσταζουν να καταδικάσουν τον ίδιο τους τον τόπο.

Πέρα από κάθε αμφιβολία η Κεφαλονιά είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Πέρα από κάθε αμφιβολία η πρωτεύουσά μας, το Αργοστόλι μεταμορφώθηκε αυτά τα χρόνια.

Όλοι ξέρουμε που έχουμε φτάσει. Παρά τις δυνάμεις της μιζέριας. Παρά την λάσπη των πολιτικών μας αντιπάλων. Παρά το δηλητήριο που χύνεται καθημερινά στα μέσα. Όλοι ξέρουμε που έχουμε φτάσει.

Κάναμε πολλά, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη.  Γι’αυτό είμαι ακόμη εδώ.  Γι’ αυτό παλεύω ακόμη.  Γι’ αυτό το Μαίο θα δώσω ακόμη μία μάχη. Για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε μαζί. Και μαζί να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία καλύτερη Κεφαλονιά».

Μετά την ομιλία του ο κ. Παρίσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Εργων κ. Διονύση Λυκούδη μεταβήκανε στο εργοστάσιο νερού, όπου πραγματοποιήθηκαν μέσω live σύνδεσης, τα εγκαίνια. Μαζί τους παραβρέθηκαν και δύο μικρά παιδιά, ο Αγγελος και η Ειρήνη, όπου ήταν οι πρώτη που δοκίμασαν το πόσιμο πλέον νερό. Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική, σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη αφού το έργο αυτό έγινε από την Δημοτική Αρχή για να μείνει στις νέες γενιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Εργων Διονύσης Λυκούδης, Οικονομικών Σοφία Γαρμπή, Τουρισμού Ευάγγελος Κεκκάτος, Πρασίνου Σπύρος Ματιάτος, Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, οι πρόεδροι ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς, Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος, οι δ.σ. Νίκος Παπαδάτος, Παναγής Βανδώρος, Αγγελος Μαρκέτος, Γιάννης Λυκούδης, Νίκος Μενάγιας, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο τ. αντιδήμαρχος και πρόεδρος των Δικηγόρων Σάββας Σαββαόγλου, ο πολιτευτής της ΝΔ Χαραλαμπος Λυκούδης, ο επίτιμος πρέσβης της Σερβίας Βίκτωρ Ρουχωτάς, ο πρόεδρος τως Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος κ.ά.

Τα δύο παιδιά, ο Αγγελος και η Ειρήνη, πίνουν καθαρό νερό στα εγκαίνια του εργοστασίου, υπό το βλέμα του δήμαρχου Αλ. Παρίση, του αντιδήμαρχου Δ. Λυκούδη και των ιερέων