Σε νέα φάση η … αλληλογραφία ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αντ. Κατσιγιάννη

O πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αντώνης Κατσιγιάννης

Συνεχείζεται με …έντονο ρυθμό η «αλληλογραφία» του ΣYPIZA κραναίας και του προέδρου της NOΔE κ. Aντώνη Kατσιγιάννη.
Aπαντώντας στον κ. Κατσιγλιάννη ο ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας (Βλ. «Η» Σαββ. 7/5/16 Σιγή ιχθύος, από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το Μαντζαβινάτείο), αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Για την απίστευτη αμετροέπεια του κ. Κατσιγιάννη» και με τη συνεργασία του Τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής:
Μετά τη προφανή αδυναμία απάντησης στο ερώτημά μας για τις Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου, ο πρόεδρος της ΝOΔΕ επανήλθε στο προσκήνιο με προμετωπίδα τα λειτουργικά προβλήματα του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου για να αναπληρώσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν τα πρώτα δείγματα γραφής του. Για μία ακόμη φορά, με υψωμένη την «αντιπολιτευτική ασπίδα» και σαν το κόμμα του να μην είχε καμία ανάμειξη στα κοινά μέχρι σήμερα, ο κ. Κατσιγιάννης παίρνει τη θέση του κατήγορου για τα προβλήματα που το δικό του κόμμα και οι οικείες του πολιτικές δημιούργησαν. Διότι αν ευθύνεται κάποιος για τη δραματική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων μας, αυτός δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣOΚ από το 2009 έως και το 2014. Ειρήσθω εν παρόδω κ. Κατσιγιάννη, ότι το κόμμα σας είναι υπέρ της ιδιωτικής υγείας και ενάντια στη Δημόσια υγεία την οποία η κυβέρνησή μας υπεραμύνεται. Γι’ αυτό και όταν ήταν κυβέρνηση άφησε όλα τα νοσοκομεία της χώρας στην τύχη τους. Γιατί προκειμένου να ανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, τα δημόσια ιδρύματα έπρεπε να υπολειτουργούν. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά.
Από το 2015 που συγκροτήθηκε νέα κυβέρνηση με βασικό κορμό το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μία σειρά πρωτοβουλιών έλαβαν χώρα με σκοπό να μείνει όρθια η Δημόσια Υγεία παρά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες και παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές δυσκολίες. Εν μέσω λοιπόν αυτής της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, καταφέραμε τις εξής ενέργειες:
• Έγκριση απ’ το Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη μόνιμων ιατρών: δύο (2) παθολόγων, ενός (1) χειρουργού, ενός (1) οφθαλμιάτρου και δύο (2) παιδοψυχιάτρων.
• Έγκριση για άμεση πρόσληψη πέντε (5) επικουρικών ιατρών.
• Έγκριση για πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού φαρμακοποιού.
• Έγκριση για πρόσληψη μόνιμης και επικουρικής μαίας.
• Έγκριση για πρόσληψη τριών (3) νοσηλευτών/τριών.
• Έγκριση για πρόσληψη δύο (2) νοσοκόμων.
• Έγκριση για πρόσληψη για στέλεχος παραϊατρικού προσωπικού.
Καλό θα ήταν λοιπόν αφενός να επισκέπτεστε πιο συχνά τις ιστοσελίδες του ΑΣΕΠ και της 6ης ΥΠΕ, αφετέρου να περιμένατε την απάντηση του Υπουργού Υγείας στην Ερώτηση του βουλευτή σας για την οποία θα επανέλθουμε, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες των νησιών μας, μόλις κατατεθεί στη Βουλή.

Ωστόσο, στην αψυχολόγητη δημοσίευση του κ. Κατσιγιάννη θίγονται δύο ακόμη άσχετα με το χώρο της Υγείας ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα. Το πρώτο έχει να κάνει με τις απρόσωπες, όπως τις χαρακτηρίζει, επιτροπές μας. Προφανώς ενοχλήθηκε ο κ. Κατσιγιάννης που απέναντί του βρέθηκε ένα συλλογικό όργανο και όχι ένα πρόσωπο. Αυτό όμως που για εσάς είναι ενόχληση κ. Κατσιγιάννη, για εμάς είναι δημοκρατική κατάκτηση. Το να εκφραζόμαστε δηλαδή μέσω των συλλογικών μας οργάνων και όχι μέσω μεμονομένων προσώπων, όπως κάνετε εσείς ως αρχηγοκεντρικό κόμμα που είστε, και που ενίοτε αυτά τα μεμονωμένα πρόσωπα σας άφηναν έκθετους για τις σχέσεις τους με τη δικαιοσύνη…
Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την αναφορά του κ. Κατσιγιάννη στους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης. Εδώ πραγματικά μπορεί κανείς να πει το γνωμικό «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»! Κ. Κατσιγιάννη εδώ συμβαίνουν δύο τινά, είτε δεν μπορείτε λόγω αδυναμίας στην αντίληψη να κατανοήσετε το γεγονός ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι πρέπει να χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του πολιτικού προσωπικού με το οποίο συνεργάζονται, είτε παραβλέπετε σκόπιμα αυτό το γεγονός για να δημιουργείτε χαμηλού επιπέδου εντυπώσεις. Θα θέλαμε όμως, μιας και σας απασχολεί τόσο το ζήτημα των μετακλητών, να εξηγήσετε σε εμάς και στον κόσμο που μας διαβάζει γιατί και με ποια κριτήρια ο πρόεδρός σας, κ. Μητσοτάκης, είχε προσλάβει πενήντα ένα μετακλητούς υπαλλήλους (51!) κατά την Υπουργική του θητεία τη στιγμή που ο αντίστοιχος σημερινός Υπουργός έχει προσλάβει μόλις τρεις(3)! Εξηγήστε μας αυτή τη διαφορά κ.Κατσιγιάννη, εξηγήστε μας και τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε η συνεργασία του κ. Μητσοτάκη με τον μετακλητό κ. Γεωργιάδη και τις αναφορές που τον εμπλέκουν σε κυκλώματα σκληρής παιδοφιλίας σε αλλοδαπή χώρα των Βαλκανίων, εξηγήστε μας ακόμη, αν θέλετε, και το γιατί ο μετακλητός κ. Παπασταύρου βρίσκεται σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής ανά τον πλανήτη και γιατί επιμένει να τον καλύπτει ο κ. Μητσοτάκης.

Κατανοούμε την αγωνία σας να γίνεται αρεστός και να διατηρείτε την έγκριση αυτών που σας εξέλεξαν στη θέση που βρίσκεστε, αλλά όσο έχουμε ελεύθερη φωνή δε θα επιτρέπουμε την παραχάραξη της πραγματικότητας εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και του Δημόσιου Βίου.

Αργοστόλι, 8/5/2016
O.Μ. Κραναίας και Τμήμα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Αντ. Κατσιγιάννης: O ολισθηρός κατήφορος της αμετροέπειάς σας…

Στην νέα του απάντηση στον ΣYPIZA Kραναίας ο πρόεδρος της NOΔE κ. Aντώνης Kατσιγιάννης, υπό τον τίτλο «O ολισθηρός κατήφορος της αμετροέπειάς σας», αναφέρει τα εξής:
Αμετροέπεια, σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό του Γεώργιου Μπαμπινιώτη, σημαίνει έλλειψη μέτρου στα λεγόμενα, πολυλογία και κενολογία. Αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική να χρησιμοποιείτε εσείς τη λέξη αυτή ως προσδιοριστικό των πολιτικών αντιπάλων σας, εσείς που υποσχεθήκατε τα πάντα στους πάντες και δεν πράξατε τίποτα. Άλλωστε ο γ.γ. του ΚΚΕ, του κόμματος από το οποίο είχε προκύψει ο τότε Συνασπισμός και νυν ΣΥΡΙΖΑ, κυρίος Κουτσούμπας, στη συζήτηση της 8ης Μάη 2016 για το ασφαλιστικό, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής αθλιότητας. Αυτά περί αμετροέπειας…
Αναφορικά με τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι, είστε υπόλογοι για την αναβλητικότητα 15 μηνών έως την κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας, η οποία απλά πιστοποιεί ότι τα πάντα θα ρυθμιστούν σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν από το 1971 και τροποποιήθηκαν το 1978. Δε λύσατε κανένα πρόβλημα. Δεν πράξατε τίποτα καινοτόμο.
Αναφορικά με τα θέματα της υγείας, άλλο έγκριση…., άλλο ανάληψη καθηκόντων από τους γιατρούς. Εάν τα πράγματα πήγαιναν καλά στον τομέα της υγείας στο νησί μας, δεν θα υπήρχαν οι αντιδράσεις που όλοι γνωρίζουμε. Αφήστε λοιπόν τις νουθεσίες και ζητήστε συγγνώμη για την ανεπάρκεια σας και σε αυτόν τον τομέα.
Προφανώς υπό το κράτος του πανικού λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησής σας και του εκτρωματικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου που τσακίζει κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό, δεν καταλάβατε την αναφορά στους μετακλητούς τύπου Καρανίκα. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό. Έχει να κάνει με την έλλειψη προσόντων των κολλητών και φίλων σας που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
Τέλος ο πρόεδρος της ΝOΔΕ σύμφωνα με τον Κανονισμό Πανελλαδικής Oργάνωσης του κόμματος είναι ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στην περιοχή ευθύνης της και εκφράζει τις θέσεις του κόμματος. Η διοικητική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών του είναι θέμα δικό σας. Αυτό όμως που δεν είναι θέμα δικό σας, αλλά του λαού των νησιών μας είναι το ποια είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παρόντα κομματικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό μας, όπως και ο πρόεδρος της ΝOΔΕ, είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι από τα μέλη του κόμματος και διεξάγουν το δημόσιο διάλογο φανερά και όχι κρυπτόμενοι ή μέσω… της καμαρίλας. Μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στα κομματικά της όργανα δεν χρειάζονται. Η συνέχιση όμως του δημόσιου διαλόγου είναι επιβεβλημένη για τη γενικότερη δημοκρατική λειτουργία, αλλά παράλληλα και για την ενημέρωση των πολιτών. Ωστόσο, εύλογο είναι να επιθυμούμε να γνωρίζουμε τους συνομιλητές μας. Άλλωστε τα προβλήματα είναι πολιτικά και όχι προσωπικά, όσο και εάν προσπαθείτε να πείσετε για το αντίθετο. Σε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο, είστε μόνοι!

Για την ΝOΔΕ
Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Αντώνης Φ. Κατσιγιάννης