Σε σπίτι 40 χλμ από το κλαμπ Ρέινα κρυβόταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Μαζί του συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας από το Κιργιστάν

Προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι του πολυτελούς διαμερίσματος – Μαζί του συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από το Κιργιστάν – Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί

Στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το κλαμπ Ρέινα το οποίο αιματοκύλισε σκοτώνοντας 39 ανθρώπους συνελήφθη ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ το βράδυ της Δευτέρας.

Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν.

Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το διαμέρισμα που κρυβόταν ο Μασαρίποφ όλο αυτό το διάστημα, είναι πολυτελές και είχε νοικιαστεί από τους συνεργούς του που τον έκρυβαν εδώ και σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Μάλιστα ο δράστης επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι, όταν εισέβαλαν στο χώρο οι αστυνομικοί.

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του αναγνωρίστηκαν ως Ντίνα Α. από την Σομαλία, Αΐσα Μ. από την Αίγυπτο και Τένε Τ. από την Σενεγάλη.

Μετά τις συλλήψεις, η αστυνομία παρέμεινε στο διαμέρισμα για έξι ώρες, ώστε να το ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή.

Συνολικά στην επιχείρηση για τη σύλληψή του Μασαρίποφ στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης  συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί.

https://youtu.be/axEhDywVQOg
http://https://youtu.be/iSQnxC27_3EΠληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Μασαρίποφ τη στιγμή της σύλληψής του ήταν και ο 4χρονος γιος του με τον οποίο είχαν διαφύγει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε συγκρότημα κατοικιών. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

https://youtu.be/iSQnxC27_3E

Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο.

Η σύζυγός του είχε δηλώσει στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Ο Μασαρίποφ την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2017, ένας άνδρας με αυτόματο όπλο μπήκε στο κλαμπ Ρέινα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας συνολικά 39 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

(protothema.gr)