Σε 18,5 μήνες η παράδοση της Γέφυρας, σύμφωνα με όσα έχουν πεί στον «Η» απ΄το ΥΠ. ΠΟ

Επειδή τον τελευταίο καιρό διάφοροι φορείς και πολίτες διερωτώνται γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου της Γέφυρας, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναδημοσιεύσουμε το δημοσίευμά μας της 27ης/2/2016 (αρ. φ. 6264) το οποίο, σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργίου πολιτισμού, ανέφερε ότι η γέφυρα θα παραδοθεί στον …εαυτό της σε 6+15=21 μήνες, δηλαδή πάνω από ενάμισυ χρόνο!

Ηδη από το δημοσίευμά μας έχουν περάσει περίπου 2,5 μήνες, άρα, πάντα σύμφωνα με όσα μας έχουν πεί οι αρμόδοι του ΥΠ.Πο. για την παράδοση της Γέφυρας, υπολείποντας …άλλοι 18,5 μήνες!

Επίσης, με δεδομένο ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του έχει καταγγείλει το έργο-έκτρωμα της Γέφυρας, δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.
Το σχετικό δημοσίευμά μας της 27ης/2/2016 (αρ. φύλλου 6264), για το οποίο δεν υπήρξε καμμία αντίρρηση ή διάψευυση από το ΥΠ.Πο. έχει ως εξής:

Tίτλος: Σε 1,5 χρόνο η παράδοση της Γέφυρας.
Το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από τα τσεκ απ, θα κάνει διοικητική παραλαβή στον …εαυτό του!
Σε ενάμιση χρόνο και …βάλε, πρόκειται να παραδώσει το Υποπυργείο Πολιτισμού στον …εαυτό του το έργο της ανάπλασης-φάντασμα της ιστορικής Γέφυρας Αργοστολίου, στο οποίο ακόμα και τώρα εξακολουθούν να γίνονται διάφορες εργασίες.
οπως ειπε στον “Η” η αρχιτέκτων-μηχανικός του Υπ. Πο κ. Ιωάννα Καράνη, το έργο βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, μετά από διάφορες καθυστερήσεις που έγιναν λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την κατασκευή του.

Και όταν τελειώσει, αφού γίνει πρώτα προσωρινή και οριστική παραλαβή από τους επιβλέποντες μηχανικούς του ΥΠ.ΠΟ, θα παραδοθεί στην τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων.
Προηγουμένως και μέσα σε ένα εξάμηνο θα γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου από τους επιβλέποντες μηχανικούς και μετά από 15 μήνες θα γίνει η οριστική παραλαβή του. Μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα θα γίνουν και τα τελικά τσεκ απ στο έργο, δηλαδή θα εξετασθεί αν έχουν γίνει παραλείψεις, κακοτεχνίες και αστοχίες, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης ευρισκόμενος στην Αθήνα, είχε χθες διάφορες επαφές με πολιτικούς παράγοντες για το θέμα της Γέφυρας Αργοστολίου, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις στο έργο, με ανώτερο στόχο να εξυπηρετήσει πεζόδρομο για τους πολίτες και τους τουρίστες, αλλά και μονόδρομο για τα ελαφρά οχήματα.

Τέλος, για την Γέφυρα έχει προκύψει ήδη και θέμα καθαριότητας, τόσο από απορρίμματα που ρίπτονται από επισκέπτες, αλλά κυρίως από ακαθαρσίες από σκύλους, ένα σοβαρό θέμα που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως θα το αντιμετωπίσει το ΥΠ.ΠΟ.


Δεν προκύπτουν εγκαίνια από το πρόγραμμα του προέδρου της Δημοκρατίας

ΕΠΕΙΔΗ επίσης έχουν υπάρξει διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις ότι τη Γέφυρα πρόκεται να την εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την εδώ παραμονή του για την επέτειο της 21ης Μαϊου, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την αρχική ανακοίνωση του περιφεριάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου για το πρόγραμμα του π.τ.Δ.
Αλλωστε, πληροφορίες και από πηγές της Προεδρίας αναφέρουν ότι τέτοιο θέμα δεν προκύπτει από το πογραμμα του προέδρου.

 

galiatsatos thod
κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος

 

κ. Π. Παυλόπουλος
κ. Π. Παυλόπουλος

xr

 

197
Η Γέφυρα των …στεναγμών και των …αναστεναγμών είναι πάντα ατελείωτω….
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Η» για την Γέφυρα της 27/2/2016 (αρ. φ. 6264)
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Η» για την Γέφυρα της 27/2/2016 (αρ. φ. 6264)