Σκάκι: Επιτυχίες των παιδιών της Κεφαλονιάς

Οι επιτυχίες των παιδιών της Κεφαλονιάς στο Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα συνεχίστηκαν για άλλη μια χρονιά!

Σε ένα γιγαντιαίο τουρνουά, με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, με αντιμέτωπους τους καλύτερους μαθητές/τριες – σκακιστές/ στριες της χώρας, που έγινε στον Πειραιά (Σ.Ε.Φ.), το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, είχαν μια αξιοθαύμαστη πορεία!

Με αρκετά παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε τουρνουά, (αφού ούτε και η γεωγραφική μας θέση μας βοηθάει σε αυτό) θα λέγαμε ότι επιτυχία θα ήταν μόνο και μόνο η παρουσία τους εκεί. Μόνο που όχι μόνο βρέθηκαν, αλλά κατάφεραν να πλασαριστούν και στις υψηλότερες θέσεις!

Δείγμα των προσπαθειών τους και της αγάπης τους προς στο άθλημα.

Την αποστολή αποτελούσαν 7 μαθητές και μία μαθήτρια, με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Παπαδάτου Στεφανία, Ε’ Δημοτικού, 3ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου:

2η Πανελλήνια Θέση και Αργυρό Μετάλλιο, με 6 νίκες και μια ισοπαλία.

Για άλλη μια φορά η Στεφανία, μετά την 3η περσινή της θέση, ανέβηκε στο βάθρο και μάλιστα μια θέση πιο ψηλά! Της ευχόμαστε του χρόνου και το χρυσό! Συναγωνίστηκε σε κατηγορία που είχε 114 παιδιά!

Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, 5ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου:

14η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 5 νίκες. Ο μικρότερος της αποστολής, αλλά από τους πιο μαχητικούς. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία που είχε 64 παιδιά!

Στέφου Παναγιώτης, Α’ Δημοτικού, 4ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου:

50ή Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες. Άλλη μια πρώτη παρουσία σε μεγάλο τουρνουά, όπου έδειξε ότι θα έχει ακόμη εξέλιξη. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 96 παιδιά!

Παντελής Βασίλειος, Β’ Δημοτικού, 3ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου:

32η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 5 νίκες. Ίσως ο πιο βραχύσωμος αλλά και ο πιο ατρόμητος της αποστολής. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 118 παιδιά!

Τασιούλης Γεώργιος, Γ’ Δημοτικού, 4ο Δημ, Σχολείο Αργοστολίου:

88η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες. Πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλο τουρνουά, στην πιο μεγάλη σε αριθμό συμμετεχόντων κατηγορία. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 150 παιδιά!

Πανέρης Χρήστος, Α’ Γυμνασίου, 3ο Γυμν. Αργοστολίου:

57η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 3 νίκες και μια ισοπαλία. Η πιο ήρεμη δύναμη της αποστολής. Συναγωνίστηκε σε κατηγορία με 90 παιδιά!

Μπελτζινίτης Ιωάννης, Α’ Λυκείου, Επα. Λ. Ληξουρίου:

51η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 3 νίκες και μια ισοπαλία. Ο Γιάννης συναγωνίστηκε στην μια και μοναδική κατηγορία των Λυκείων, όντας παιδί που φοιτά στην Α’ τάξη. Έπαιξε σχεδόν όλα τα παιχνίδια με μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, σε μια κατηγορία που είχε 85 συμμετέχοντες!

Ανδρεάτος Γεώργιος, Γ’ Λυκείου, 2ο Λύκειο Αργοστολίου:

21η Πανελλήνια θέση στα αγόρια, με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιώργο, στην τελευταία του “παράσταση” σε Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, Του ευχόμαστε από του χρόνου να τον παρακολουθούμε στα αντίστοιχα των πανεπιστημίων.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.), θέλει να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την προσπάθεια τους και εύχεται να υπάρξει και ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Ευχαριστεί επίσης τους γονείς και τα σχολεία τους για την άψογη διαπαιδαγώγηση τους!

Ευχόμαστε υγεία σε όλους και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!

Εκ. του Δ.Σ. του ΣΚΚ