Σκάνδαλο με τις μάσκες: 13.125 Ευρώ ζημίωσε το Δήμο ο Θεόφιλος!

Θυμάστε το σκάνδαλο με τις μάσκες που έσκασε τέλη Οκτωβρίου; 

Ο τίτλος στην πρώτη σελίδα του «Η» στις 24/10 ήταν: «Θεόφιλε, βγάλε τη …μάσκα σου! Νέο σκάνδαλο με …μάσκες που αγόρασε ο Δήμος Αργοστολίου»!

Και όπως περιγραφόταν το σκάνδαλο στο ρεπορτάζ του «Η»:

«Αγοράζει 0,48 τις μάσκες χονδρική για το Δήμο και πουλάει στις επιχειρήσεις του μάσκες με 0,30 «λιανοπούλι».

Η απ’ ευθείας ανάθεση των μασκών έγινε σε άτομο του οποίου η επιχείρηση έχει έδρα το χωριό που είναι πρόεδρος (της Παράταξης του δημάρχου) ο πατέρας του (!) και ο οποίος πριν λίγο καιρό είχε πάρει την προμήθεια σε Πλατύ Γιαλό και Γηροκομείο με αναπάντητα ερωτηματικά για τη νομιμότητα της (πέρα από το ηθικό μέρος της υπόθεσης)»!

Το σκάνδαλο βρέθηκε φυσικά και στη στήλη μας στις 28/10!

Από κει και πέρα ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει πανελλήνια γνωστή η βιομηχανία των αναθέσεων του Θεόφιλου, επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί και άλλα πολλά ακόμη!

Προχθές λοιπόν Κυριακή τα σκάνδαλα του Θεόφιλου …έφυγαν από την Κεφαλονιά και έγιναν Πανελλήνιο θέμα!

Με την υπογραφή του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου έγινε ολοσέλιδο θέμα (μετά φωτογραφίας του Ολιγάρχη παρακαλώ…) στην εφημερίδα Documento το σκάνδαλο για τις μάσκες!

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται όλο το μέγεθος του σκανδάλου το οποίο ο Θεόφιλος προσπάθησε όταν έσκασε και προσπαθεί να δικαιολογήσει τώρα (με δηλώσεις του στο δημοσιογράφο) το εαυτό του και τον προμηθευτή, αλλά το μόνο που πετυχαίνει είναι …να εκτεθεί περισσότερο! 

Ο δημοσιογράφος έκανε το απλούστερο όλων: Διασταύρωσε τις δηλώσεις του Μιχαλάτου με δηλώσεις της υπεύθυνης πωλήσεων της εταιρείας Πλαστικά Θράκης από την οποία έγινε η προμήθεια των μασκών από τον επιχειρηματία από τον Πόρο! 

Σύμφωνα λοιπόν με την υπεύθυνη της εταιρείας, η κάθε μάσκα στοιχίζει …10 λεπτά η μία όταν ο Δήμος Αργοστολίου την προμηθεύτηκε …350% ακριβότερη, δηλαδή …45 λεπτά τη μία!!!

Και με λίγα λόγια:

Ο Δήμος προμηθεύτηκε από την εταιρεία Πλαστικά Θράκης μέσω του γιού του προέδρου του Πόρου και συνεργάτη του Θεόφιλου 37.500 μάσκες με τιμή μονάδας 0,45 ευρώ πληρώνοντας το ποσόν των 16.875 ευρώ (17.887,50 με ΦΠΑ), όταν θα έπρεπε να πληρώσει αν τις αγόραζε κατευθείαν από την εταιρεία …3.750 ευρώ με τιμή μονάδας 0,10 ευρώ κάτι που έγινε όπως είπε στο Documento η υπεύθυνη από το δήμο Περιστερίου!!! 

Το ερώτημα απλό μετά την πρωτοφανή μπίζνα του Θεόφιλου: Αυτή την αγορά θα την έκανε αν επρόκειτο για την επιχείρησή του; 

Ρωτάμε γιατί, ο επιχειρηματίας Θεόφιλος ζημίωσε το Δήμο ως δήμαρχος με μία μόνο υπογραφή του… 13.125 ευρώ που ως επιχειρηματίας ούτε… με δυναμίτες δεν θα την έβαζε!!!

Υ.Γ. Κατά τα άλλα δεν έχει λεφτά ο δήμος σύμφωνα με το δήμαρχο για να προσλάβει τις 8 σχολικές καθαρίστριες που απέλυσε…

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ