Σκάνδαλο «Μπαλ-μασκέ»: Και ο διοικητής του Μαντζαβινάτειου «αδειάζει» τον Θεόφιλο!

Δημ. Δημουλιός: «To MANTZABINATEIO δεν έχει αγοράσει μάσκες!» (και τινάζονται στον αέρα τα επιχειρήματα του Θεόφιλου!), αναφέρει σε χθεσινή του ανάρτηση το kefaloniapress.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Όπως σας υποσχεθήκαμε εχθές στον σχολιασμό του δελτίου τύπου του δήμαρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, συνεχίζουμε την έρευνα για το τι συνέβηκε και ο δήμος Αργοστολίου αγόρασε 37.500 μάσκες με 0,40 ευρώ την κάθε μία, τιμή σκάνδαλο.

Στο δελτίο τύπου ο δήμαρχος  είχε επισυνάψει μια προσφορά της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ προς τον Διοικητή του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου με τιμή 0,50 ευρώ και ημερομηνία 7/5/2020.

Μας φάνηκε πολύ παράξενο γιατί δεν είχαμε βρει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλο αυτό το διάστημα καμία πράξη αγοράς μασκών από το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ούτε και σήμερα υπάρχει.

Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον Δ/τη του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Δημουλιό για να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα..

Ο κ. Δημουλιός στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ανέφερε τα εξής:

«Ουδέποτε ερωτήθηκα από οποιονδήποτε του Δήμου Αργοστολίου, για την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της αλληλογραφίας που είναι προσωπική. Η αναφερόμενη προσφορά δόθηκε στο δήμο Αργοστολίου καθαρά για προσωπική γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών και όχι για την προμήθεια μασκών, όπως εμφανίζεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.

Η συγκεκριμένη λοιπόν προσφορά που αναφέρεται στο δελτίο τύπου του δημάρχου Αργοστολίου πάρθηκε τον Μάιο του 2020 μετά από σχετική έρευνα αγοράς στην πρώτη φάση της πανδημίας, μαζί με πλήθος άλλων προσφορών από διάφορες εταιρίες, προκειμένου να έχουν γνώση της αγοράς οι δωρητές μας και να επιλέξουν αυτοί προμηθευτή για την δωρεά τους.

Να διευκρινίσω ότι δωρητές του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ μας ζήτησαν να πάρουμε προσφορές από διάφορες εταιρίες και αυτοί θα τις πλήρωναν. Η επιλογή των μασκών από τους δωρητές έγινε με μοναδικά κριτήρια την ποιότητα και την ασφάλεια.

Το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ δεν έχει προχωρήσει σε καμία δαπάνη για την αγορά μασκών γιατί κάλυψαν τις ανάγκες οι δωρητές και η 6η ΥΠΕ.

Επομένως, η εν λόγω δημοσιοποιημένη προσφορά από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ δεν αφορά προσφορά για προμήθεια του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ όπως εμφανίζεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Αργοστολίου, αλλά περιλαμβάνεται σε συγκέντρωση προσφορών για τους δωρητές του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ».

Η ξεκάθαρη δήλωση του κ. Δημουλιού για το πως προμηθεύτηκε μάσκες το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ δημιουργεί ακόμα περισσότερα και πιο σοβαρά ερωτηματικά για τους ισχυρισμούς του δήμαρχου Αργοστολίου, τα «έγγραφα» που παρουσίασε με το χθεσινό δελτίο τύπου και τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης μιας άσχετης προσφοράς.

Ε. Χ.