«Σκληρά τα μέτρα, αλλά δεν δραπετεύουμε», λέει η βουλευτής και υποψήφια βουλευτής Aφροδίτη Θεοπεφτάτου

Γ. Βασιλάτος, Α. Θεοπεφτάτου και Γ. Μπαλάφοας στο προεκλογικό πάνελ

THΣ MAPIAΣ KOYΛOYMΠH

«Θέλουμε αυτοδυναμία. Εχουμε θέληση, «χέρια καθαρά» και το ηθικό αξιακό σύστημα της Αριστεράς», τόνισε η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προχθές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Μπαλάφα, με καταγωγή απο το Ληξούρι. Στο πάνελ ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεράσιμος Βασιλάτος.

Η κ. Θεοπεφτάτου υπογράμμισε ότι: «Η συμφωνία είναι μακριά από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις ηθικές μας αξίες. Oι αποφάσεις είναι οδυνηρές για όλους μας. Ωστόσο, έγινε μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και μπήκε στην αντζέντα η επαναδιάρθρωση του χρέους. Αν και η Κυβέρνηση, κυβέρνησε λίγο, έδωσε το αποτύπωμά της.  Η συμφωνία είχε πολύ σκληρά μέτρα, αλλά είναι στις αξίες της αριστεράς να μην “δραπετεύει” από τα προβλήματα», ενώ πρόσθεσε «θα βάλουμε τέλος στη φοροδιαφυγή».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ στην Κεφαλονιά η κ. Θεοπεφτάτου απάντησε πως η επιβολή του ΕΝΦΙΑ δεν θα ισχύσει στην Κεφαλονιά για τους σεισμόπληκτους των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και «κίτρινα».

Επιπλέον, η βουλευτής απαντώτντας σε ερώτηση δήλωσε: «Αν ψήφιζα όχι στη συμφωνία θα παρέδιδα και τη βουλευτική μου έδρα» και συνέχισε λέγοντας:¨ «Θεωρώ ότι με τις δικές μου δυνάμεις, μπορώ να συμβάλλω».

O κ. Μπαλάφας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δεν πρόκειται να υπάρξει. Δεν θα γίνουν δεύτερες εκλογές αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία». «Βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά για την Πατρίδα, όχι για το κόμμα».

Η τοποθέτηση του κ. Μπαλάφα συνοψίστηκε στα εξής σημεία: «Η μάχη είναι δύσκολη. Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές. Με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουν άλλες εκλογές. Επίσης δεν μπορεί να συνυπάρξει το ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Είμαστε αισιόδοξοι. Βλέπω τον κόσμο να λέει όχι στην επιστροφή στο “παλιό”» και πρόσθεσε: «Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε τις συνήθεις καταστάσεις όταν αναλάβαμε να κυβερνήσουμε τη Χώρα. Oι δανειστές με τη βοήθεια των τοπικών τους υποστηρικτών, ήθελαν να μας κάνουμε μία αριστερή παρένθεση. Ειδικότερα, προσπαθώντας να μας φέρουν σε οικονομική ασφυξία και μετο απόλυτο δίλλημα για υπογραφή της συμφωνίας ή διαφορετικά άτακτη χρεοκωπία. Κάναμε τη δύσκολη επιλογή που όμως μας κράτησε όρθιους, την επιλογή της τακτικής υποχώρησης και υπογράψαμε τη συμφωνία. Δεν ήμασταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, γιατί αυτό σημαίνει φτώχεια, ενώ έχει θα έχει και γεωπολιτικές συνέπειες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την συμφωνία, προσπαθώντας να λειάνουμε τα μέτρα, να φέρουμε ισοδύναμα και όχι να κάνουμε οριζόντιες εφαρμογές. Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι Τσίπρας η Μεϊμαράκης».

Oσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι θα καταργηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Είχαμε εξαγγείλει ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και θα το κάνουμε. Τον ΕΝΦΙΑ τον βρήκαμε και στο 5μηνο δεν προλάβαμε να τον καταργήσουμε». Ενώ η κ. Θεοπεφτάτου πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με άλλα ισοδύναμα, όπως είναι τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και καυσίμων.

Γ. Βασιλάτος, Α. Θεοπεφτάτου και Γ. Μπαλάφοας στο προεκλογικό πάνελ
Γ. Βασιλάτος, Α. Θεοπεφτάτου και Γ. Μπαλάφοας στο προεκλογικό πάνελ