Σοφή και απόλυτα ρεαλιστική θέση!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

 ΚΑΛΗ σας ημέρα!!

ΓΡΑΦΕΙ ο λίαν εκλεκτός φίλος κος Κωνσταντίνος Βουτσινάς, Οικονομολόγος, Πλοίαρχος του Πολεμικού μας Ναυτικού (ε.α) Μέλος Δ.Σ Ελλ. Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, ως σχόλιον σε χθεσινή, ανάλογη και σχετική, ανάρτησή μου:

“Έχουμε το θλιβερό ”προνόμιο” να είμαστε η μόνη χώρα που η πίστη, η αφοσίωση, η περηφάνια, η αγάπη για την πατρίδα, λοιδορούνται από τόσους πολλούς, ως φασισμός, ναζισμός και τόσα άλλα… Μπορούμε και πρέπει, ως χώρα και ως άτομα, να λειτουργούμε στα πλαίσια της πραγματικότητας, ότι δηλαδή ζώντας σε ένα αλληλεξαρτούμενο Κόσμο, χρειαζόμαστε ισχυρούς συμμάχους. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από προσδοκίες/δικαιώματα, έχουμε και ισχυρές δεσμεύσεις έναντι αυτών.

Ωστόσο, κανείς εταίρος/ σύμμαχος δεν μπορεί να μας κρατήσει ”όρθιους” από ”φιλανθρωπία” ή γιατί είμαστε οι απόγονοι ενός Κορυφαίου Πολιτισμού, που ή ευεργετική επιρροή του στον σημερινό Ανθρώπινο Πολιτισμό είναι τόσο έντονη. Εμείς πρέπει να ανορθώσουμε τη Χώρα μας, ξεκινώντας από την σφυρηλάτηση του Εθνικού Φρονήματος, λειτουργώντας ταυτόχρονα με τους διεθνείς κανόνες και δεσμεύσεις. Εννοείται ότι δεν μισούμε κανένα λαό και επιδιώκουμε συνεργασία με όλους στη βάση του αμοιβαίου οφέλους”!

ΘΕΩΡΩ ότι, την σοφή και απόλυτα ρεαλιστική Θέση του κου Πλοιάρχου, ως πολύ πιο ειδικού, σε παρόμοια, τόσο σοβαρά, θέματα, πρέπει να λάβουμε σοβαρότατα υπ’ όψιν!

ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ σας ευχαριστώ, κύριε Πλοίαρχε!!