Στέλιος Σπαθής: Τίμιες συγκλήσεις, για δημιουργικότητα

Στ. Σπαθής

Ο νέος αντιδήμαρχος Σάμης και επικεφαλής της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η παράταξη μας, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», από την ίδρυση της απέβλεπε στην σύνθεση απόψεων αλλά και προσώπων. Από την πρώτη ιστορική στιγμή όπου η ανασύσταση της επαρχίας Σάμης πραγματοποιήθηκε ως Δήμος, ισχυριστήκαμε ότι τα βήματα της πρώτης τετραετίας είναι καθοριστικά γιατί θα ορίσουν και τα επόμενα χρόνια.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου μας είναι γνωστές και δεδομένες δεν είναι όμως καθόλου αυτονόητες. Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πιεστικά. Η φυγή του Δήμου προς τα εμπρός δεν είναι μια γενικόλογη ευχή για εμάς αλλά η σταθερή μας επιδίωξη. Για αυτό στηρίζαμε μέχρι τώρα, έχοντας επίγνωση των προβλημάτων αλλά και των αδυναμιών. Όποιος πραγματικά εννοεί την σύνθεση, την συνέργεια δεν γλιστράει στην μικροπολιτική ή στο κουτσομπολιό. Δεν θέτει προαπαιτούμενα ούτε προσφεύγει σε τακτικισμούς. Επιδιώκουμε μερίδιο ευθύνης με βάση τις απόψεις μας που περιλαμβάνουν όλους τους τομείς δράσης του Δήμου μας.

Οι τίμιες συγκλίσεις μέσα από την διαφορετικότητα προσώπων και παρατάξεων φέρνουν τα ποθούμενα αποτελέσματα, αρκεί να συνοδεύονται από προγραμματικές θέσεις.

Η συλλογική μας απόφαση και η ειλικρίνεια της πρόθεσης μας είναι αντίστοιχη των αναγκών του Δήμου μας. Δεν είμαστε αφελείς, ούτε επιπόλαιοι αλλά δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς, δεν πρέπει να δειλιάζουμε αλλά ούτε και να αναβάλλουμε.

Συμμετέχουμε για να κινητοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας, να ενισχύσουμε την δημοτική συνείδηση των κατοίκων του Δήμου μας. Δεν χρειαζόμαστε δημότες αμήχανους, αδιάφορους ή μόνο θυμωμένους.

Ο τόπος μας χρειάζεται απόψεις, προτάσεις, συγκρούσεις, δημιουργικότητα. Χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα σχέδιο προγράμματος το οποίο θα αντέχει στο μέλλον, θα είναι ολιστικό και θα βάζει σε μια σειρά τα προβλήματα του τόπου μας. Ένα σχέδιο προγράμματος που θα συμμετέχουν οι δημότες, που θα γίνει κτήμα τους γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να υλοποιηθεί. Συμμετέχουμε για να προσφέρουμε, για να αναγνωρίσουμε και όχι να μηδενίσουμε. Η πρωτοβουλία για ανοιχτή συνεργασία των παρατάξεων που πήρε ο Δήμαρχος Μάκης Μονιάς και η συνεισφορά όλων των Δημοτικών Συμβούλων αποτέλεσε το γόνιμο έδαφος. Τ

ο μήνυμα απευθύνεται στο κάθε δημότη που αντιλαμβάνεται την ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, από το Πυργί μέχρι το Φισκάρδο, στους νέους ανθρώπους, στους εργαζόμενους, στους επιχειρηματίες, στους άνεργους, στους κτηνοτρόφους, στους συνταξιούχους σε όσους θέλουν να δουν να αλλάζει ο τόπος μας.