Στέφανος Μάνος: Θα τουφέκιζα τον Φίλη -Ποια δημόσια Παιδεία; Τη διαλύουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν

Πυρ και μανία ο Στέφανος Μάνος με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και για τα κενά στα σχολεία.

O κ. Μάνος, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών» και «καλύτερα να ακριβύνει η σπαλομπριζόλα παρά να γίνει αυτός ο χαμός που γίνεται στην Παιδεία», επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Παιδείας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 FΜ, ο κ. Μάνος είπε για το 23% στην Παιδεία: «Θα σας θυμίσω ότι αυτό ξεκίνησε ως ισοδύναμο δηλαδή επεβλήθη το 23% στην Παιδεία ως ισοδύναμο της μείωσης του ΦΠΑ στο βόειο κρέας. Εγώ λέω το εξής αφού μπλέξαμε τόσο πολύ γιατί δεν κάνουμε το απλό να γυρίσουμε στο 23% στο βόειο κρέας από όπου ξεκίνησε και η όλη ιστορία. Γιατί δεν το συζητούμε καν; Γιατί τώρα θα επικροτήσουμε τη βλακεία γιατί περί βλακείας πρόκειται και σημειώστε ότι δεν είναι μόνο το 23% στην Παιδεία, βάλανε οι έξυπνοι αυτοί κύριοι, οι ευαίσθητοι άνθρωποι και 23% στα γηροκομεία. Άλλη ωραία κίνηση αυτή από κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση. Καλύτερα να ακριβύνει η σπαλομπριζόλα παρά να γίνει αυτός ο χαμός που γίνεται στην Παιδεία».

Και η κριτική δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τον Νίκο Φίλη: «Έχουμε τους διπλούς δασκάλους από ότι οι Γάλλοι είπε ποτέ κανείς ότι οι Γάλλοι έχουν μια Παιδεία άθλια, πολύ χειρότερη από τη δική μας; Συνεπώς κάπως τα καταφέρουν με τους μισούς. Τώρα έχουν τελειώσει τα λεφτά, τώρα δεν έχουμε φράγκο, τώρα ξεζουμίζουμε και τον τελευταίο συνταξιούχο και τον τελευταίο εργαζόμενο να βγάλουμε κάποιο φόρο για να πληρώσουμε τους πρόσθετους αυτούς εκπαιδευτικούς. Εγώ θα τουφέκιζα τον κ. Φίλη για αυτό. Είμαστε μια χώρα η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και επειδή αρνείται να δει την πραγματικότητα αρνείται να κάνει τα πιο στοιχειώδη που θα έπρεπε να κάνει για να ξεμπλέξει από αυτή την κατάρα. Δεν έπρεπε να γίνει καμία πρόσληψη και θα έπρεπε επίσης ταυτόχρονα να αναδιατάξει τους εκπαιδευτικούςώστε να μην λείπουν. Ποια δημόσια Παιδεία; Τη διαλύουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν».

 (iefimerida.gr)