Σταθερός πρωταγωνιστής η ΠΙΝ το α’ εξάμηνο του 2017 στις τουριστικές αφίξεις

Σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ και του ΣΕΤΕ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 πρωταγωνιστεί με 12,1% αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, και ακολουθούν η Κρήτη με 11,7% και τα Δωδεκάνησα με 11,2%.

Αναλυτικά η Κέρκυρα το ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση 6,70%, το Άκτιο 21,10%, η Κεφαλονιά 9,20% και η Ζάκυνθος 19,20%.

Δεδομένου ότι το περσινό τελικό ποσοστό αύξησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (που ήταν 13,2%) και παρά το ότι αρκετές μονάδες δεν λειτουργούν κατά την τρέχουσα περίοδο λόγω ριζικής ανακαίνισης και με ήδη προγραμματισθείσες πρόσθετες πτήσεις για το 2018, προεξοφλείται μια σταθερή πλέον, ανοδική και διψήφια ετήσια άνοδος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ Σπύρος Γαλιατσάτος, διότι η άνοδος, συνεχής και σταθερή, στις αφίξεις σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της ΠΙΝ είναι αποτέλεσμα σκληρής και κοπιώδους προσπάθειας τόσο στον τομέα της προβολής των νησιών μας, όσο και στις δημόσιες σχέσεις, οι οποίες προσλαμβάνουν προωθητικό χαρακτήρα, λόγω του κύρους και της συνέπειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις σχέσεις με τους συνεργάτες της (Υπουργείο Τουρισμού, γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού και εξωτερικού, Πρεσβείες, ελληνικά Προξενεία, Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων κλπ).

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να εργάζεται στον τομέα της προβολής και ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας με στόχο τα αποτελέσματα αυτά να διαχυθούν όσο γίνεται περισσότερο στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, κυρίως δια μέσου των επενδύσεων, οι οποίες κινούνται έντονα σε όλα τα νησιά. Φυσικά όλα αυτά αποκτούν υπόβαθρο με τις συνεχείς προσπάθειες των τουριστικών επιχειρήσεων για την βελτίωση των εγκαταστάσεών τους και της βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών».