Σταύρος Σπαθής προς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Να μην σφραγίζονται τα μαγαζιά

Στ. Σπάθης

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη τη Δευτέρα 30 Απριλίου, συνάντηση της βουλευτού των νησιών μας κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, ο πρόεδρος Σταύρος Σπαθής, ο γραμματέας Χρήστος Καμπανός, ο Οικονομικός επόπτης Γιώργος Λασκαράτος και ο υπεύθυνος προγραμμάτων Κωνσταντίνος Πρέντζας, ενώ από την αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Μάκης Κεκάτος.

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν όλους τους επαγγελματίες ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σαιζόν, όπως οι συνεχόμενοι φορολογικοί έλεγχοι στα καταστήματα. Το Επιμελητήριο τάσσεται υπέρ των ελέγχων, ζήτησε όμως να μην σφραγίζονται καταστήματα και να μην εξαντλούν οι ελεγκτές όλη τους την αυστηρότητα σε ήσσονος σημασίας περιστατικά, ενώ δόθηκε έμφαση στη συζήτηση η ανάρμοστη, από ελεγκτές και ελεγχόμενους, συμπεριφορά.

Επίσης στο εργασιακό κομμάτι, ζητήθηκε νομοθετική παρέμβαση ώστε να λυθεί το άλυτο πρόβλημα των ρεπό των υπαλλήλων στις μικρομεσαίες εποχικές επιχειρήσεις.

Η κα Θεοπεφτάτου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των επαγγελματιών όπως τα μετέφεραν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, συμφώνησε στο δίκαιο των αιτημάτων και υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει ώστε εντός της εβδομάδας να γίνει συνάντηση του Επιμελητηρίου με την υπουργό Eργασίας στην Αθήνα καθώς και με την υπουργό Τουρισμού.

Ευελπιστούμε η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά μας, δηλωσε ο πρόεδρος κος Σπαθής, ενώ οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους ώστε να συζητηθούν εκ νέου τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις συναντήσεις στην Αθήνα.

(Από το Γραφείο Τύπου του ΕΒΕΚΙ)

A. Θεοπεφτάτου
Στ. Σπάθης
Χρ. Καμπανός