Στα «λευκά» η Ακρόπολη!

Στα λευκά ξύπνησε για ακόμη μία ημέρα η Αττική, αφού οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την «Μήδεια» επιβεβαιώθηκαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν πυκνή, ενώ… άσπρη μέρα μετά από αρκετά χρόνια είδαν οι κάτοικοι και στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μήδεια» έκανε λόγο για το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας δωδεκαετίας, ενώ και ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, Κώστα Λαγουβάρδος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε ότι κάτοικοι και Αρχές θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε συνοικιακούς δρόμους, με την Πολιτική Προστασία να προχωρά σε ισχυρή σύσταση προς του κατοίκους της Αττικής προς αποφυγή των μετακινήσεων μέχρι τις 10:00 το πρωί.

Δείτε εικόνες από περιοχές στην Αττική που ντύθηκαν στα λευκά:

Στα βόρεια προάστια η κακοκαιρία «Μήδεια» μετέτρεψε τα πάντα σε ένα απέραντο πέπλο χιονιού. Κηφισιά, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη, Μελίσσια Εκάλη, Πεύκη, Μαρούσι, Διόνυσος και άλλες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά.

Το έστρωσε και στο κέντρο -Στα «λευκά» η Ακρόπολη

Όπως προαναφέρθηκε πυκνή χιονόπτωση από το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, με νιφάδες χιονιού να πέφτουν από χθες μετά από αρκετό καιρό και στην πλατεία Συντάγματος και την Ομόνοια. Η χιονόπτωση ήταν έντονη στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να το στρώσει.

Στο βάθος ο χιονισμένος Ναός του Ολυμπίου Διός…

To Παναθηναϊκό Στάδιο στα λευκά..

Τα χιόνια ωστόσο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδειας» έφτασαν και στο παραλιακό μέτωπο. Οι εικόνες από την Παραλία του Φαλήρου είναι μαγικές…

(iefimerida.gr)