«Στα μονοπάτια της ζωής μου»

Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι, μορφωμένοι και μη, έχουν τον φιλόσοφο, τον ποιητή, τον καλλιτέχνη μέσα τους, που κάποιες στιγμές βγαίνει στο φως ν’ ανασάνει, να δημιουργήσει, να εκφραστεί!

Αυτές τις μοναδικές φωτεινές στιγμές, τις αναλαμπές του ανθρώπου και λέγοντας πολύ συχνά στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου τις αναμνήσεις που επιθυμούσα να τις κρατώ βαθιά στην ψυχή μου, θεώρησα καλό να τις συγκεντρώσω σ’ ένα βιβλίο λεύκωμα (κουμπαρά)!

Ελένη Μελέτη

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι των αναμνήσεών μου, ένα ταξίδι που η δίψα της νιότης μας αποζητά. Και εννοώ, όλων των ηλικιών τα νιάτα! Προς χρήση των παιδιών μου, γιατί θαυμάζω, ελπίζω και πιστεύω στα σύγχρονα νιάτα, γι’ αυτό και τους αφιερώνω με σεβασμό και προσμονή για έναν καλύτερο κόσμο που τους ανήκει και περιμένει να τον ξαναχτίσουν σε γερά θεμέλια. Δεν διδάσκω γιατί δεν είμαι δασκάλα, δεν είμαι συγγραφέας, αλλά ψάχνω και ονειροπολώ. Ονειροπολώ την αλησμόνητη παιδική μου ηλικία που με αγάπη την περιγράφω στο βιβλίο μου. Γιατί όσο περνούν τα χρόνια, θέλουμε να αποταμιεύουμε περισσότερη αγάπη για να πάρουμε μαζί μας στο μεγάλο ταξίδι. Είναι η μόνη αποσκευή που επιτρέπετε!

Γι’ αυτό και το βιβλίο μου δεν έχει στόχο κερδοσκοπικό! Τα έσοδα όλα θα προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς! Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στο ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς. Είναι η διαδρομή της ζωής μου, που εξιστορώ με απλό τρόπο έκφρασης. Στις 18 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 στο Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» Αργοστολίου. Οι Αγαπημένοι φίλοι μου, καθηγητής Γιάννης Μεταξάς και ο επίσης φίλος μου Τίτος Αθανασιάδης, μου κάνουν ξανά την τιμή, όπως και στον Πειραϊκό Σύνδεσμο του Πειραιά, να το παρουσιάσουν. Θερμά τους ευχαριστώ. Για την παρουσίαση του βιβλίου θα σταλούν προσκλήσεις.

Ελένη Μελέτη