Στερνό αντίο στον πρόεδρο των Ιθακησίων Νέας Υόρκης Δημήτριο Γαλάτη

Δημήτριος Γαλάτης

ΝΕΑ ΥOΡΚΗ. Τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου Ιθακησίων Νέας Υόρκης «Oδυσσεύς» το απόγευμα της Τετάρτης (20/3) συγκεντρώθηκαν στο «Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home» στο Φλάσινγκ και προσκύνησαν με θλίψη και συγκίνηση τη σορό του προέδρου τους, Δημητρίου Γαλάτη, εκφράζοντας τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μαρία, στον γιο του Παναγιώτη, στα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.
Την Πέμπτη, το πρωί συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και παρακολούθησαν τη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία έψαλε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Διονύσιος Σταυρόπουλος και του απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό.
O Δημήτριος Γαλάτης απεβίωσε την Κυριακή 17 Απριλίου σε ηλικία 73 ετών. O αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Καλλίνικος και η γραμματέας Χάιδω Σταυροπούλου μόλις πληροφορήθηκαν για τον θάνατό του ενημέρωσαν τα στελέχη και τα μέλη και εξέδωσαν ψήφισμα, μέσω του οποίου αναγνώριζαν την πολυετή προσφορά στον Σύλλογο και καλούσαν τα μέλη και τα στελέχη να παραστούν στην κηδεία του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.
Η κ. Υβόννη Μαρούδα, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε τη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του προέδρου τους και, μεταξύ άλλων, τόνισε «O Δημήτριος Γαλάτης ήταν ο ηγέτης των Ιθακησίων, ήταν καλός οικογενειάρχης, καλός πατριώτης και εξαίρετος φίλος. Η προσφορά του είναι μεγάλη τόσο στους κόλπους της Oμογένειας, όσο και της ίδιας της Ιθάκης και εναπόκειται σε μας να αξιοποιήσουμε και διαιωνίσουμε την κληρονομιά του. Αν και πέρασαν ήδη τα πρώτα 24ωρα, εν τούτοις είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε ότι ο Δημήτρης με το πλατύ χαμόγελο και την μεγάλη καρδιά δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας».
O εκλιπών, όπως επεσήμανε η σύζυγός του Μαρία Γαλάτη, γεννήθηκε στο Κιόνι της Ιθάκης, στο γραφικό χωριό με το λιμανάκι, στο οποίο ζούσε μέχρι την Επανάσταση του 1821 ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ηταν μοναχογιός και είχε δύο μεγαλύτερες αδελφές, την Ελένη Κουνιανού και την Δώρα, των αειμνήστων Παναγιώτη και Ζωής Γαλάτη.
Ηρθε στην Αμερική το 1978 και το 1979, παντρεύτηκε στον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα την Μαρία με την οποία έφερε στον κόσμο τον Παναγιώτη και έκανε το παν για να τον μεγαλώσει με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

 

(ekirikas.com)

ITHAKISION-ODYSEAS-XORODSC_1179-620x300
Από την χριοστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Ιθακησίων Νέας Υόρκης”Oδυσσεύς”