Στην Αθήνα δύο μέρες ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για σειρά επαφών

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες και θα παραμείνει και σήμερα ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος για σειρά επαφών και προγραμματισμένων συναντήσεων.

Χθες ο κ. Γαλιατσάτος έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ενώ είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεων αποδήμων: Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησίων Σωκματείων (ΟΚΙΣ), Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ) και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Παύλου, για ζητήματα που αφορούν τους απόδημους από τα Ιόνια Νησιά και την στενότερη συνεργασία και αμφίδρομη ενημέρωση.

Σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης είναι ομιλητής στο συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία» στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο διοργανώνουν η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών». Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και θα τον ενημερώσουν για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, καθώς και για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του Χωροταξικού Σχεδίου Ιονίων Νήσων.

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος θα έχει συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για ένα νέο, σύγχρονο τρόπο ηλεκτροφωτισμού του Επαρχιακού και Εθνικού οδικού δικτύου, ευθύνης της ΠΙΝ, με την εφαρμογή του οποίου επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και κατανάλωσης ενέργειας.