Στην Αθήνα σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Καλαφάτη «Τα Βήματα»

Σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ., οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του τ. υπουργού Αλέξανδρου Καλαφάτη με τίτλο:” Τα βήματα. 1974 – 2004″, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, (Σταδίου 24, Αθήνα).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος.

Θα μιλήσουν οι:

Αλέκος Παπαδόπουλος πρώην υπουργός

Γιάννης Καλογήρου καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Βιβή Βασάλα Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το βιβλίο είναι μία προσωπική μαρτυρία του συγγραφέα, ο οποίος με διεισδυτική ματιά περιγράφει, αναλύει και εξηγεί την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη από το 1974 έως το 2004.

Ο Αλέκος Καλαφάτης υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και άριστος γνώστης της ιστορίας του. Ο γεωγραφικός χώρος αναφοράς του είναι τα αγαπημένα του νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη. Μέσα από την τοπική πολιτική και κοινωνική περιγραφή, αναλύεται η γενικότερη εικόνα της Ελλάδας. Συνδέει με άρρηκτο τρόπο την τοπική με τη γενική ελληνική πραγματικότητα. Οξυδερκής, αυτοκριτικός, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, αναφέρεται τόσο στα «καλώς» όσο και στα «κακώς» γενόμενα αυτά τα τριάντα χρόνια. Στις σελίδες του βιβλίου περιδιαβαίνουν ανώνυμοι και επώνυμοι πρωταγωνιστές. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εμπλουτίζει τις περιγραφές. Πρόκειται για ένα βαθιά βιωματικό βιβλίο.