Στην Εντατική, χωρίς …Εντατική!

Από το ΜέΡΑ25 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 αποτελούμενο από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος επισκέφτηκαν το Γεν. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Κώστα Τσιμάρα, και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωάννη Φισφή.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η συστηματική αποδόμηση του ΕΣΥ που μας καταγγέλλεται από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του προσωπικού που προβλέπεται ενώ ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι επικουρικοί χωρίς την συμβολή των οποίων αλλά  και την ανοχή, αυτοθυσία και επιμονή του μονίμου προσωπικού, το νοσοκομείο θα είχε βάλει λουκέτο.

Το εναπομείναν προσωπικό όμως έχει εξουθενωθεί κυριολεκτικά καθώς σε ορισμένες κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτές του παθολόγου, του ψυχιάτρου και του αναισθησιολόγου το νοσοκομείο στελεχώνεται από ένα μόνο άτομο, που φυσικά καλείται να εφημερεύει κάθε μέρα! Δεν είναι να αναρωτιέται κανένας πως τόσοι και τόσοι γιατροί δεν αντέχουν και παραιτούνται! Μάλιστα δεν μας έκανε καμιά εντύπωση η δήλωση γιατρού  «Εγώ δεν περιμένω πια τίποτα. Το μόνο που περιμένω είναι να δω πόσο θα αντέξω».

Μπορεί να γίνει κατανοητό λοιπόν ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς αλλά και οι επισκέπτες διακινδυνεύουν, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες όταν το νησί δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, που πενταπλασιάζουν τον πληθυσμό του, αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι υπάρχουν μόνο δύο πρωινές βάρδιες ασθενοφόρων, μια απογευματινή και μια βραδινή για όλο το νησί ενώ η ιδιωτική εταιρία που εδρεύει στο νησί χρεώνει ένα υπέρογκο ποσό για διακομιδές, όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι του νησιού. Επιπλέον, ενώ το νοσοκομείο διαθέτει πτέρυγα ΜΕΘ εξοπλισμένη, δεν διαθέτει το αντίστοιχο προσωπικό έτσι ώστε να σπαταλούνται τεράστια ποσά για αεροδιακομιδές με τον κίνδυνο πάντα που αυτές εμπεριέχουν λόγω της σχετικής χρονοκαθυστέρησης.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές (ώστε οι θέσεις που προκηρύσσονται να μην παραμένουν ακάλυπτες), κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις προσωπικού, να λειτουργήσει η ΜΕΘ, να μεταφερθεί η ψυχιατρική κλινική στα κτήρια που έχουν δωρηθεί για αυτό το σκοπό, να υπάρξει συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού, να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με διασώστες για την κάλυψη  όλου του νησιού της Κεφαλονιάς, να απομακρυνθούν οι εργολάβοι (που στοιχίζουν πολύ παραπάνω στο Ελληνικό Δημόσιο) και να προσληφθούν μόνιμες καθαρίστριες, προσωπικό εστίασης και φύλαξης.

Ακούτε κύριε Πλεύρη; Κύριε Πρωθυπουργέ ακούτε; Ή αναλώνεστε μόνο σε αυτάρεσκες φιέστες για το πόσο καλά τα κάνετε όλα;

Πόσο ακόμη νομίζετε ότι θα κοροϊδεύετε τους κατοίκους των νησιών μας ενώ οι ενέργειές σας οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στο θάνατο των συμπολιτών μας;

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  θα παρακολουθεί και θα σας καταγγέλλει για τα εγκλήματα που διαπράττετε μέχρι ο λαός να σας βάλει στη θέση που σας αξίζει.

Τομέας Υγείας και ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25