Στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη με τον ”Υπερίωνα”

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού και Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ` τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς Σοφία Αραβαντινού-Κουτσουβή, Χρήστο Δερέ και Χρύσα Κιρκινέζου, επισκέφτηκαν την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.

Αρχικά, ενημερώθηκαν για την ιστορία και το αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια, αλληλεπίδρασαν με τους ωφελούμενους του Υπερίωνα, διαβάζοντας παραμύθια και σχηματίζοντας ομάδες, στις οποίες όλοι οι μαθητές μυήθηκαν στις «διαφορετικές ματιές» κάποιων συνανθρώπων μας.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Πέτρο Πετράτο και στην κ. Βάσω, οι οποίοι αποδεικνύουν τι σημαίνει κίνητρο και έμπνευση.

Θερμές ευχαριστίες επίσης, στους εκπαιδευτικούς και συνοδούς του Υπερίωνα, οι οποίοι πέρα από την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία που κατέχουν αποδεικνύουν κάτι σημαντικότερο: Τη στοργή, τη φροντίδα και την «ετοιμότητα» να προλαμβάνουν και να «προφητεύουν» τις συμπεριφορές των ωφελούμενων, ανάλογα με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Στοιχείο απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της δομής αυτής του Ληξουρίου.

Ο Υπερίωνας μόνο περηφάνια μπορεί να γεμίσει έναν μικρό τόπο, ο οποίος σε αυτά τα καθημερινά πράγματα μοιάζει και είναι μεγάλος.

Σας ευχαριστούμε για την παρέα που μας κρατήσατε! Εις το επανιδείν!

Ο Διευθυντής
Γεράσιμος Κοκκόσης