Στην Κεφαλονιά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη Κεφαλονιά ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος για τη  πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των Δήμων που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ.

Με αντικείμενο τον έλεγχο της πορείας των αποζημιώσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών που καταβάλλει η Αντιπεριφέρεια στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ», υποδεχθήκαμε στη Κεφαλονιά τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στη σύντομη αλλά άκρως παραγωγική επίσκεψή του, το απόγευμα της Κυριακής, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Α/περιφερειάρχη κ. Τραυλόκαι τους Δημάρχους του νησιού κ. Μιχαλάτο, Κατσιβέληκαι Μονιάτις εκκρεμότητες που αφορούν στη διαδικασία των αποζημιώσεων, τις επιχορηγήσειςπρος τους δήμους για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο εκείνα θα ολοκληρωθούν.

Σήμερα, Δευτέρα, με τους Α/περιφερειάρχες κ. Τραυλό και Κουρή, τον εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας κ. Σπανό και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σπαθή συμμετείχαμε σε σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου υπό τον Γενικό Γραμματέα εξειδικεύσαμε τα βήματα, καταγράφοντας τις διαδικασίες  που οι Επιτροπές της Περιφέρειας καλούνται να ολοκληρώσουν ώστε η αποζημίωση για τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές να επιταχυνθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο πως η χρηματοδότηση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποιείται κατόπιν ελέγχου των αρμοδίων επιτροπών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, η παρουσία του Γενικού Γραμματέα στη Κεφαλονιά αποτέλεσε την ευκαιρία οι εκπρόσωποι της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης να παρουσιάσουν τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας κοινής κατεύθυνσης στην επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων ανακύπτουν.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης οφείλω να ευχαριστήσωτον Γενικό Γραμματέακ. ΧρήστοΤριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στις προκλήσεις που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες των νησιών μας αντιμετωπίζουν. Η παρουσία του στο πεδίοτων εργασιών αποκατάστασης των πληγέντων είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει σχέδιοκαιβούληση, η κεντρική εξουσία ανταποκρίνεται στο ρόλο και την αποστολή της.

Είναι, άλλωστε, γνωστό το προσωπικό ενδιαφέρον του ΠρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκηοι πληγές που επέφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στη χώρα μας να αποκατασταθούνσε σύντομο χρονικόδιάστημα.

Σε ό,τι με αφορά, υπό τη θεσμική μου ιδιότητα, είμαι πάντοτε στη διάθεσητης Περιφερειακής Αρχής, των Δημάρχων και των πολιτών  των νησιών μαςπροκειμένου να συμβάλλω στην επίλυσητων ζητημάτων που αφορούν στη καθημερινότητά μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης