Στην Πορτογαλία ο Θόδωρος

Θ. Γαλιατσάτος

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συμμετάσχει στην 46η Γενική Συνέλευση της CPMR που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδέρα από τις 17-19 Οκτωβρίου 2018.

Η 46η Γενική Συνέλευση της CPMR, στην οποία συμμετέχουν Επικεφαλής Περιφερειών, εκλεγμένοι πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΕ και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνεται στη Μαδέρα, μετά από πρόσκληση του Miguel Albuquerque, προέδρου της Περιφερειακής Αρχής της Μαδέρα.

Τα θέματα που πρόκειται να αναλυθούν μεταξύ άλλων κατά τη διεξαγωγή της Διεθνούς Συνάντησης, αφορούν τις εξής ενότητες: Προσβασιμότητα και Μεταφορές, Πολιτικές Συνοχής, Ενέργεια και Κλίμα, Μέλλον της Ευρώπης, Ναυτιλία, Μετανάστευση / CPMR βασικές συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020.

Στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, η εκλογή του νέου Πολιτικού Γραφείου της CPMR, ενώ οι συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση θα κορυφωθούν με την έγκριση της Τελικής Διακήρυξης, η οποία θα καλύπτει όλα τα θέματα πολιτικής που συζητήθηκαν κατά τις δύο ημέρες της διεξαγωγής της 46ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR.