Στην πρώτη γραμμή για τις εκλογές ο Γιάννης Λυκούδης

Γ. Λυκούδης

Τη δική τους ιδιαίτερη δυναμική έχουν αποκτήσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών για το φθινόπωρο που ακόμα και οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας δεν φαντάζουν πλέον αρκετά πειστικές να θέσουν τέρμα στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται και αναπτύσσει μια δική του δυναμική.

Δεν είναι μυστικό ότι, παρασκηνιακά, υπάρχει προεκλογική προετοιμασία στην ίδια τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν έχει πει το «πάμε» ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες. Αυτό, βεβαίως, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει: από τη μία, αν ο κ. Μητσοτάκης το έλεγε, θα διέρρεε σχεδόν αυτόματα, από την άλλη ο ίδιος θέλει να διατηρήσει το προνόμιο των αποφάσεων που παγίως έχει ο πρωθυπουργός. Εξ ου και πρώτα θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σε φάση εκλογικής προετοιμασίας φαίνεται να κινούνται και τα τοπικά στελέχη στο νησί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος όρισε (μετά από εισήγηση της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς & Ιθάκης), τον γνωστό δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Αργοστολίου Γιάννη Λυκούδη υπεύθυνο συντονισμού των τοπικών οργανώσεων, ενόψει προφανώς των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Πρόσφατα ο Γιάννης Λυκούδης με δηλώσεις του είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ηρεμία που επικρατούσε από πλευράς Ν.Δ. στα νησιά μας. Φαίνεται ότι την άποψη του ασπάζονται και άλλοι και για αυτό τον λόγο υπήρξε κινητοποίηση.

Αξίζει: Να θυμίσουμε ότι και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ο Γιάννης Λυκούδης υπήρξε υπεύθυνος για τους εκλογικούς αντιπροσώπους της περιοχής της Λειβαθούς, ενώ σήμερα έχουν πυκνώσει οι φήμες που το θέλουν να παίρνει στο τέλος το πολυπόθητο χρίσμα για υποψήφιος βουλευτής με τη «γαλάζια» παράταξη».

(ekefalonia.gr)