Στη Fraport το Αεροδρόμιο μας και με τη “βούλα” του Σ.τ.Ε.

%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε 6 προσφυγές κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν στην  Fraport.

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε προσφύγει στο Σ.τ.Ε. κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ζακύνθου.

Η απόφαση αυτή βάζει τέλος σε κάθε προσπάθεια ακύρωσης της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των Γερμανών επενδυτών και η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε τοποθετείται η εκταμίευση του τιμήματος ύψους 914 εκατ. Ευρώ.

Από τις έξι αιτήσεις ακύρωσης, οι δύο είχαν κατατεθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και οι υπόλοιπες τέσσερις από το Δήμο Χανίων, το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2015 ηλεκτρονικό δημοψήφισμα σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.