Στις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για τις νησιωτικές περιοχές

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, όπου συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR ) Ελένη Μαριάνου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συζητήθηκε εκτενώς η διοργάνωση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής των Νησιωτικών Περιοχών της Ευρώπης, τον Απρίλιο του 2019 στην Κέρκυρα. Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική της δημιουργίας στα γραφεία της CPMR στις Βρυξέλλες, Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Η Ένωση των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνδιοργανώσουν τον Απρίλιο του 2019 αυτή τη Γενική Συνέλευση των Νησιωτικών Περιοχών της Ευρώπης και ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει την ευκαιρία για να έχουμε και την παρουσία σημαντικών προσώπων της ευρωπαϊκής πολιτικής  στα νησιά μας, αλλά και να συζητήσουμε εμπειρίες και να λάβουμε αποφάσεις που σχετίζονται με τις στρατηγικές, οι οποίες εκπονούνται αυτό το διάστημα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Τα θέματα που πρόκειται να αναλυθούν μεταξύ άλλων κατά τη διεξαγωγή της διεθνούς Συνάντησης, αφορούν το μέλλον της πολιτικής συνοχής, θέματα νησιωτικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ζητήματα προσβασιμότητας αλλά και άλλες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των νησιών, το e-health που αφορά το ζήτημα της εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας μέσω της τεχνολογίας κ.α.